Havuz medyasının ‘Akın İpek'e ev hapsi verdiği’ haber de yalan çıktı

AKP iktidarının, Akın İpek’in Türkiye’ye iadesiyle ilgili başvurusunu işleme alan İngiltere’deki mahkeme, İpek’in ifadesini aldıktan sonra Londra dışında konaklamamasına karar verdi.

SHABER3.COM

Akın İpek’in günübirlik ziyaretlerine izin veren mahkemenin kararı, havuz ve biat medyası tarafından çarpıtıldı. ‘İpek’ ev hapsi’ diye yayın yapan yandaş medyanın haberine yalanlama Nevin İpek’ten geldi. Nevin İpek, Sözcü’nün çarpıtma haberine, eşinin şehir dışında olduğunu belirttiği paylaşımla cevap verdi.

Türkiye’de başlatılan cadı avı süreci sebebiyle İngiltere’ye taşınan Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek’in Londra’da iş hayatına devam ediyor. AKP hükümetinin hakimleri, İpek’i iadesi için İngiliz mahkemelerine başvurmuştu.

AKIN İPEK TWEET ATTI

Hakkındaki iddialarla ilgili açıklama yapan Akın İpek, havuz medyasının doğru söylemediğini şu sözlerle açıkladı: 
''Yoldayım, ev hapsinde değilim. Suçlu hiç değilim. Her vesile ile, dünyanın her yerinde,  pırıl pırıl tertemiz olduğumuzu çok rahat anlatırım...  Belgeleri ile ispat ederim... Bu benim kimliğim ve bu kimlik, her yerde geçer... Kardeşim.''
ŞİRKETİ AÇIKLAMA YAPTI

Akın İpek’in İngiltere’de ev hapsine alındığı ve pasaportuna el konulduğuna yönelik haberlerin ardından, Akın İpek’in yönetiminde bulunduğu İngiltere’deki Koza Ltd. şirketi yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada “Devlet kontrolündeki Türk medyasında çıkan yanlış haberlerin aksine Akın İpek ev hapsine alınmamıştır” ifadeleri yer aldı. Koza Ltd., Akın İpek’in İngiltere sınırları içerisinde hareketine yönelik herhangi bir kısıtlama olmadığını da duyurdu.

<< Önceki Haber Havuz medyasının ‘Akın İpek'e ev hapsi verdiği’... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER