Havalimanı taşındı otellerdeki müşterinin yarısı gitti

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na gerçekleşen ve ‘Büyük Göç’ olarak adlandırılan taşınma operasyonu 13 gün önce tamamlandı. Taşınma sonrası bazı otellerin doluluk oranları azaldı.

SHABER3.COM

Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na gerçekleşen ve ‘Büyük Göç’ olarak adlandırılan taşınma operasyonu 13 gün önce tamamlandı. Taşınma sonrası bazı otellerin doluluk oranları azaldı. Bakırköy, Bahçelievler ve Florya’da yer alan otellerin yetkilileri işlerinin neredeyse yarı yarıya azaldığını oda fiyatlarının ise yüzde 30 oranında düştüğünü söylüyor.

Sözcü’deki habere göre, Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınmasından sonra en çok Bakırköy, Florya ve Bahçelievler’deki otel sahipleri üzüldü. Daha önce Atatürk Havalimanı’ndan dolayı hem online rezervasyon hem de normal rezervasyon sayılarının yüksek olduğunu belirten otel yetkilileri şu an işlerinin azaldığını söylüyor.
 
“YÜZDE 70 ORANINDA AZALMA OLDU”

Havaalanının taşınmasından dolayı işlerinin düştüğünü söyleyen Bahçelievler’de bulunan bir otelin Genel Müdürü Umut Gönülcan sozcu.com.tr’ye yaptığı açıklamada,” Havaalanının gidişinden dolayı işlerimizde bir azalma oldu. Bu oranı yüzde 70 olarak düşünebiliriz. Buraya yakın fuar merkezi olduğundan oraya gelen misafirleri ağırlamaya çalışıyoruz. Bu durumda Haziran ayına kadar sürecek. Ondan sonra ne olur bilmiyorum.” dedi.

ODA FİYATLARINI İNDİRDİK

Havaalanının taşınmasına üzüldüğünü dile getiren başka bir otelin yetkilisi Koray Amaç ise, “Ortalama yüzde 50 oranında bir azalma oldu. Şu an bir aksiyon planı alamadık. İlerleyen zamanlarda ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Otel olarak misafir çekmek için fiyatları düşürdük. Eskiden 350 liraya sattığımız oda fiyatını şu an 230 TL’ye indirdik. Burada faaliyet gösteren taksicilerden, istasyon sahiplerine hepsi bizim yaşadığımız durumu yaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Otelciler Birliği yetkilileri tarafından daha önce yapılan uyarıda Atatürk Havalimanı’nın kapatılacak olması, bölgedeki otellerde ‘atıl kalma’ endişesi oluşturduğunu belirtmişti. TÜROB’dan yapılan açıklamada, “Bölgedeki 62 otelin yönetim kurulu başkanları ve genel müdürlerinin katılımıyla TÜROB tarafından düzenlenen toplantıda bu konu masaya yatırıldı. Müşterilerinin yarıya yakınını havalimanına yakınlığı sayesinde sağlayan otellerin yetkilileri, Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasının yaklaşık 4 milyar dolarlık yatırımı barındıran, ekonomiye 500 milyon euro katkı sağlayan ve 50 bine yakın kişinin çalıştığı bölge otelleri için kriz anlamına geleceğini belirtiyor.” ifadeleri kullanılmıştı.
<< Önceki Haber Havalimanı taşındı otellerdeki müşterinin yarısı gitti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER