Hasta tutukluya işkence... Tabutla cezaevinden çıkması mı bekleniyor?

Kanser hastası, yüzde 81 oranında içeride kalamaz raporuna rağmen halen tutuklu Kontrollü darbe girişiminin ardından tutuklanan kanser hastası Yusuf Özmen yüzde 81 oranında cezaevinde kalamaz raporuna rağmen halen içeride tutuluyor.

SHABER3.COM



15 Temmuz kontrollü darbe girişimini Hizmet Hareketi'nin yaptığını idda eden AKP hükümeti, 100 binin üzerinde insanı gözaltına alırken, 70 bin kişiyi de tutukladı. Cezaevlerinin yetersizliği, cezaevi şartlarının kötü olması ve zaman zaman yapılan işkencelerden dolayı tutuklular, zor günler geçiriyor.

Özellikle hasta, bebek ve yaşlılar bu şartlardan daha fazla etkileniyor. Kontrollü darbe girişiminin ardından Erzurum'da kanser hastası Yusuf Özmen'de tutuklandı. Özmen'in hastalığı 3 ayda nüksetti ve tümörü büyüdü. Patnos cezaevinde bulunan Özmen, Erzurum'a kontrole götürülüp getiriliyordu. Şimdi ise Erzuruma nakledilecek.




  
Özmen'i muayene eden doktorlar yüzde 81 oranında cezaevinde kalamaz raporu verdi. Buna rağmen Özmen halen cezaevinde tutuluyor. Daha önce kanser hastası olup taburcu edilmeyen hastalar maalesef hayatını kaybetmişti. Bundan dolayı akıllara Özmen'in 'Tabutla cezaevinden çıkması mı bekleniyor?' sorusu geliyor. 

Özmen'in eşi, 1 aylık bebeği ve 3 yaşındaki kızı, babalarının serberst bırakılmasını bekliyor.

<< Önceki Haber Hasta tutukluya işkence... Tabutla cezaevinden çıkması... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER