Harvard Üniversitesi ve MIT, Trump yönetimine dava açtı

Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Donald Trump yönetimine uluslararası öğrencilerle ilgili yeni düzenlemesi sebebiyle dava açtı.

SHABER3.COM

Hükûmet, ABD üniversitelerindeki yabancı öğrencilerin vize statülerini koruyabilmeleri için uzaktan eğitim yerine bire bir kampüste verilen eğitim programlarına dahil olmaları zorunluluğu getirdi. 

Kararın, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle güz döneminde online eğitim verecek okullara giden on binlerce yabancı öğrenciyi etkileyeceği öngörülmüştü. 

Birçok kişi bu düzenlemeyle Trump yönetiminin üniversitelerin kapılarını eylül ayında açmaya zorlamaya çalıştığı değerlendirmesinde bulunmuştu.

Massachusetts Bölge Mahkemesi'nde açılan dava, düzenlemenin hayata geçirilmesinin önlenmesini talep ediyor. 

ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞINI DÜŞÜNEN YOK!

Üniversiteler, ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza İdaresi'nin (ICE) kararlarının öğrencilerin sağlığını hiç dikkate almadığını belirtti.

Online eğitim alacak öğrencilerin bu dersleri kendi ülkelerinden alması gerekeceğini belirten ICE, vize statülerini korumak isteyen uluslararası öğrencilerin kampüste öğrenim yapacak bir üniversiteye transfer olabileceğini söylemişti. 

Harvard ve MIT, güz döneminin başlamasına haftalar kaldığına dikkat çekerek bu seçeceğin gerçekçi olmadığını ifade etti.

Harvard, geçen haftalarda Koronavirüs pandemisi sebebiyle güz döneminde yüz yüze eğitim vermeyeceğini duyurmuştu.
<< Önceki Haber Harvard Üniversitesi ve MIT, Trump yönetimine dava açtı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER