Harbiyeli Yusuf Kurt hayatını kaybetti

Cezaevinde kansere yakalanan ve bir süredir tedavi gören Hava Harp Okulu Öğrencisi 25 yaşındaki Yusuf Kurt, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

SHABER3.COM

Hastalığı ilerledikten sonra yakın zaman önce tahliye edilen Yusuf Kurt, tedavi gördüğü hastanede bugün vefat etti.
Askeri Öğreneci Komitesi hesabından paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

”Murat ile Ragıp’ın özlemine daha fazla dayanamadı Yusuf. Hava Harp Okulu’nun şehitler kervanına katıldı. Bunca kötülüğün arasından alnı ak, boynu dik yürüdü, eteğine çamur bulaştırmadan geçip gitti. Mekanın cennet olsun Hava Harbiyeli Yusuf Kurt.”


MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ
Yusuf Kurt, 70’i eski Hava Harp Okulu öğrencisi 72 sanığın yargılandığı davada müebbet hapis cezası almıştı. Yusuf Kurt, yargılandığı İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sağlık gerekçesiyle tutuklanmamıştı. Mahkemenin 3 Ocak 2020 tarihindeki karar duruşmasında sanıklar için müebbet kararı verilmiş ve öğrenciler hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı. Yusuf Kurt’un sağlık sorunlarından dolayı ev hapsi ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

BU ZALİMLERİN GİTTİĞİNİ GÖRMEDEN ÖLMEK İSTEMİYORUM
Tutuklu Harbiyeli Furkan’ın annesi Melek Çetinkaya tedavi sürecinde Yusuf’u yalnız bırakmadı. Çetinkaya, Yusuf Kurt ile aralarında geçen bir konuşmayı dün sosyal medya hesabından paylaştı. Harbiyeli öğrencisi Kurt’un, “Melek abla; bu zalimlerin gittiğini görmeden ölmek istemiyorum demişti. Ne ölmesi Yusuf kızdırma beni daha düğün yapacağız baba olacaksın demiştim” ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Harbiyeli Yusuf Kurt hayatını kaybetti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER