Harbiye Marşı'yla veda!

OHAL kararnamesiyle askeri okullar kapatıldı. Yüreği vatan sevdasıyla dolu olan yüzlerce subay adayı gözyaşlarıyla okullarına veda etmek zorunda kaldı. Kuleli Askeri Lisesi’nin son mezunlarından Mehmet ise “14 Temmuz’da mezuniyet yaptık. Hayallerimizi yıktılar’ dedi...

Harbiye Marşı'yla veda!


Bu canımızı alsaydınız da üniformamızı almasaydınız

Askeri okulların kapatılmasını öngören kararnamenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından askeri okullarda okuyan öğrenciler, okullarına gözyaşlarıyla veda etmek zorunda kaldı. Subay adaylarının Harbiye Marşı'yla okullarına vedası ise önceki gün sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada ‘Hak etmedik' başlığı altında yüzlerce paylaşım yapan öğrenciler o duygu yüklü vedayı SÖZCÜ'ye anlattı…
ATATÜRK'LÜ VEDA

Kara Harp Okulu 2. sınıf öğrencileri İzmir Urla'daki Menteş Kampı'nda, 3. sınıflar ise Isparta Eğirdir Komando Kursu'nda eğitimdelerdi. Menteş Kampı'nda 31 Temmuz günü öğrenciler içtimaya alındı. Komutan okullarının kapatıldığını açıklayıp “Tasfiye edildiniz, arkadaşlarınızla vedalaşıp evlerinize gönderileceksiniz” dedi. Tek hayali vatan millet sevgisiyle bu ülkeye hizmet etmek olan öğrenciler hep bir ağızdan Harbiye Marşı'nı okullarında son kez okumaya başladı. Kimisi ağlayıp haykırdı bu dizeleri: “Şahikalar üstünde meydan okur bu erler, Yaklaşacak düşmana mezar olur bu yerler, Bağlayamaz bir kuvvet bu kasırga milleti, Tarihlere sorun ki bize “Ölmez Türk” derler.” Marş bittiğinde gözyaşları içindeki öğrencilerine komutanları veda konuşması yaptı. Komutan “Bugün burada askerlik hayatınız sona ermiş olabilir ama Atatürk'ün yolunda vatana millete hizmet etmeye devam edeceksiniz. Cumhuriyet size emanet” diyerek öğrencilerini uğurladı.

ARKADAŞLARINA SARILIP GÖZYAŞI DÖKTÜLER 

Bu fotoğraf İzmir Menteş Kampı'nda çekildi. Büyük hayallerle asker ocağına giren genç subay adayları, arkadaşlarına sarılıp gözyaşı döktü. Ardından valizleriyle evlerinin yolunu tuttu. 

"DARBEYİ SAVUNMADIK"

Kara Harp Okulu'nda 4. sınıfı bitiren Fatih, arkadaşları adına konuştu. Mezun olmayı beklerken tasfiye olduklarını belirten Fatih, “Harbiye'ye girdiğimiz günden beri bize “Kullandığınız her şey bu milletin vergisiyle alınıyor ve aldığınız eğitimler devletin ve milletin bekası için veriliyor. Günü geldiğinde her biriniz bu vatan ve millet uğruna gözünü kırpmadan ölümü göze alacaktır, zira bunun aksini düşünen varsa şimdi ayrılsın” denirdi. Bizleri darbe yapabilecek kapasiteyle eğittikleri söyleniyor. Biz asla darbeyi savunan hiçbir eğitim almadık, aksine darbelerin bu ülke için hep geriye götüren kötü bir şey olduğu öğretildi bizlere. Bizim içimizden çıkan şehit komutanlarımıza bir söz vermiştik… Bizim bu verdiğimiz sözü tutmamızı engelleyenler bunun hakkını asla ödeyemeyecekler. Bizim tüm hukuk yollarımız kapalı ama Harbiye ruhu sosyal medyada kendini gösterecektir ve göstermiştir de. Bu canımızı alsalardı da keşke üniformamızı almasalardı…”
Kuleli Askeri Lisesi'nden mezun olan Mehmet ise “14 Temmuz'da mezuniyet töreni yaptık. Son Kuleli mezunuyuz. Harbiye'ye geçecektik. Hayallerimizi yıktılar. Sorular verildi denilerek bizlere iftira atanlara YGS ve LYS'de derece yaparak cevap vereceğiz' diyor.



Darbe girişimin ardından ‘kurunun yanında yaşı da yakıyorsunuz' diyerek okullarının kapanmasına tepki gösteren askeri okul öğrencileri de sosyal medyada #haketmedik başlığı altında duygularını paylaştı. İşte onlardan bazıları:

"BABAMA NASIL DİYEYİM"

Ben şimdi nasıl gideyim eve, nasıl çıkayım babamın karşısına, nasıl diyeyim senin bana yakıştırdığın mesleğe başlayamadan attılar diye.”
Sen hiç gecenin ayazında 2 saat şanlı Türk sancağının başında kıpırdamadan nöbet tutan vatan haini gördün mü? Soruyorum… Bunu haketmedik. AnkesÖrlü telefonda annesi ağlarken onu teselli etmeye çalışan yaşı küçük ama yüreği kocaman çocuklara yazık etiniz.
<< Önceki Haber Harbiye Marşı'yla veda! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER