AKP'li hangi büyükşehir belediyelerine kayyım atanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç'teki bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada 28 belediyeye kayyım atanmasıyla ilgili 'Seçilmişler görevden nasıl alınır' diyorlar. Bal gibi de alınır.' dedi. Erdoğan'ın 'Aynı iradenin hem PKK hem Cemaat için özellikle büyükşehir belediyelerinde de ortaya konmasının önünde hiçbir engel yoktur.' sözleri 'Hangi AKP'li büyükşehir belediyelerine kayyım atanacak?' sorusunu gündeme getirdi.

SHABER2.COM

"BAL GİBİ ALINIR"

PKK'nın güdümündeki bazı belediyeler kanlı saldırılarda çok aktif görev üstlendiler. 

Belediyelerin imkanlarını terörün emrine verenler terörün uşaklığını yapmışlardır. 28 belediye başkanı görevden alındı.

 'Seçilmişler görevden nasıl alınır' diyorlar. Bal gibi de alınır. Seçilmiş olmak size sınırsız devlet, millet aleyhinde tasarruf yetkisi vermez. Devletin paraları ile sana teslim edilen iş makinelerini sen kalkıp da terör estirmek için kullanırsan yargı gelir sana bunun hesabını sorar.

BU KONUDA GEÇ BİLE KALINDI

Bu konuda geç bile kalındı. Aslında çok daha öncesinden gerekli adımlar atılmadı değil. 28 belediye başkanının yerine atamalar yaptı. Hangi partiden olursa olsun bunu ödemek zorunda. Tamamen hukuk içinde cereyan eden bu süreçlerin halkın menfaatine olduğundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunların ora halkına yaptıkları zulmü yakından biliyorum. Her taraf leş. Bunlar belediyecilik yapmadılar. Vatandaşı bunlardan mahrum yaşamaya mahkum ettiler. Belediyecilik yapmak yerine örgütlere payandalık yapan, milletin imkanlarını, kamunun kendilerine verdiği yetkileri bu doğrultuda kullanan bu kişiler zaten gerçek anlamda belediye başkanı değildi. Seçimle iş başına gelmiş olmak hiç kimseye elindeki imkanları terör örgütlerine peşkeş çekme hakkı ve yetkisi vermez. Aynı iradenin hem PKK hem Cemaat için diğer belediyelerde, özellikle büyükşehir belediyelerinde de ortaya konmasının önünde hiçbir engel yoktur. Milletimizi 'ya devlet başa ya kuzgun leşe' noktasına getirmeden bu adımların atılması şarttır."
<< Önceki Haber AKP'li hangi büyükşehir belediyelerine kayyım atanacak? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER