Hamzaoğlu'ndan Galatasaray çıkışı

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde finale kadar gidebileceğini söyledi.

Hamzaoğlu'ndan Galatasaray çıkışı

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ne kalması durumunda finale kadar gidebileceğini söyledi. Hamzaoğlu, ayrıca Mustafa Denizli ile de dün akşam (çarşamba) yarım saat görüştüğünü sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz sezonun ortasında 1 Aralık 2014'te göreve başladığı Galatasaray'da sezonu 3 kupa ile kapatan, bu sene ise 12. hafta sonunda görevine son verilen Hamza Hamzaoğlu, gündemdeki konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. NTVSpor'dan Evren Göz'ün sorularını cevaplayan Hamzaoğlu, "Galatasaray, UEFA'da final oynar, Kevin, bana da gitmek istediğini söyledi, Mario Gomez, transferde ilk tercihim olmadı, Bilal Kısa, Melo'nun değil Dzemaili'nin alternatifi, Mustafa hocam ile yarım saat telefonda konuştuk. Sneijder aradı ve durumunu anlattı, Daniel Alves ile görüştüm, 7 milyon euro istedi, Maxi Pereira, 4 yıl kontrat artı 3 milyon euro istedi ve yönetimin istediği raporu, ben de basından duydum." başlıklarıyla tartışmalı tüm konulara açıklık getirdi.

Başarılı teknik adamın, yaptığı röportajdaki açıklamaları şöyle:

"DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GALATASARAY'A DÖNMEK İSTİYORUM"
Galatasaray'a daha güçlü olarak dönmek istediğini ifade eden Hamza Hamzaoğlu, "İleride kulübüm yine beni hizmet için çağırırsa yarım kalan hedeflerimize ulaşmayı arzu ederim. Dönmek istiyorum. Şu anda aldığım direkt bir teklif yok ve ben de biraz dinlenmek istiyorum. Daha farklı tecrübeler yaşamak istiyorum, öncelikli olarak gelirse yurt dışından bir teklif gelirse değerlendirmek istiyorum. Bursaspor'dan bir teklif gelmedi, şartlar uygun olursa, proje uygun olursa her kulüpte çekinmeden çalışabilirim." ifadelerini kullandı.

"BASININ BİR KISMI BANA OPERASYON YAPTI"
Hamzaoğlu ayrıca, kendisine operasyon yapıldığını ima ederek, "Galatasaray'da beni çok yıpratmaya çalıştılar, özellikle bazı gazeteciler benim için çok ağır eleştirilerde bulundu. Basın tarafından kasıtlı olarak yıpratılmaya çalışıldık. 1 sene şampiyon olduk, sanırım 2. şampiyonluk fazla olurdu." şeklinde konuştu. 

"SABAH TRANSFER KONUŞTUK, AKŞAM GİTTİM"
Galatasaray'dan ayrılma sebebinin, bir gün önce basına yaptığı açıklamalar olarak kendisine sunulduğunu ifade eden Hamza Hamzaoğlu, daha içeriye girer girmez Başkan Dursun Özbek'in 'Biz ayrılma kararı aldık' dediğini de belirterek, şunları söyledi:

"Ayrılık günü sabah antrenmandaydık. Scout ekibiyle devre arasında yapacağımız transferleri konuştuk. Cenk aradı, Fatih İşbecer'in aradığını ve kulübe çağırdığını söyledi. Trafik var diye yarın konuşsak olur mu dedim. Sonra telefon geldi, çağırdılar. 'Hocam bekliyoruz' dediler, çıktım yola gittim. Yolda Fatih hocayla konuştuk hatta. Görüşmek için odaya girdik, başkan karşıladı beni, hemen 'Biz ayrılma kararı aldık' dedi bana. Gittim, oturur oturmaz başkan dedi ki, 'yolları ayırmak istiyoruz.' Ben de hayırlı olsun dedim. Sebebi Umut Bulut açıklamalarımmış."

Hamza Hamzaoğlu, geçen sezon Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı aldıklarını da yinelerken kendisini başarılı bulduğunu da ifade ederek, "Galatasaray'da başarılı bir dönem geçirdik, geldiğimiz zaman kötü bir dönemdi ancak iyi şeyler yaptık, 3 kupa birden aldık. Bu sezon da iyi bir takım bıraktık, Atletico Madrid maçından da çok ümitliydim, kazanabilirdik. Bu sene de baktığımız zaman hedeflerinden sapan bir Galatasaray yoktu, yönetim böyle bir karar aldı ve biz de saygı duyduk." diye konuştu.

"MARİO GOMEZ İLK TERCİHİM OLMADI"
Galatasaray'ın transfer çalışmalarıyla ilgili soruları da cevaplayan Hamza Hamzaoğlu, ismi çok gündeme gelen Zlatan İbrahimovic ile Daniel Alves, Maxi Pereira ve şimdi Beşiktaş'ta forma giyen Mario Gomez ile ilgili soruları da şöyle cevapladı:

"Ibrahimovic bizim ilgi alanımızda değildi ve bizim mevcut ekonomik yapımızı göz önüne aldığımız zaman da böyle bir transferi yapmak çok zordu. Ben de isterdim ama mümkün değil. Ben de Bruma'nın Alex Telles'in kiralanmasını istemezdim ama önümüzdeki yıllara kadroyu hazırlamak istedik.

Daniel Alves ile ilgili bir düşüncemiz oldu, Tarık geçen sezon performans olarak düşüktü. Sabri ile de devam edecektik. Alves'in menajeri geldi, görüştük. Kendisi ile ben, telefondan görüştüm ancak istediği rakamlar çoktu. Bizden imza parasıyla beraber 7 milyon euro istedi, bu olmadı. Maxi Pereira da bizden 4 yıllık kontrat ve yıllık 3 milyon euro talep etti ama ekonomik olarak çoktu. Biz de alternatif olarak Sabri ile devam ettik.

Mario Gomez ile ilgili başka bir planlarımız vardı, Avusturya'da Cüneyt ağabey ile Mario Gomez yeniden gündeme geldi, ben Niasse tarzı bir oyuncu istedim ama daha sonra Gomez'e alıcı gözüyle bir daha baktık. Fiorentina'da iyi şeyler yapmadı ancak biz yine de üzerine gittik, bize 9 milyon euroluk maliyet çıkarttılar, Beşiktaş başka bir yöntem ile transfer yaptı."

"BİLAL KISA, MELO'NUN ALTERNATİFİ DEĞİL"
Takımda durmak istemediğini ve İtalya'ya gitmek istediğini belirten Felipe Melo ve alternatifi ile ilgili soruyu da cevaplayan Hamza Hamzaoğlu, "Biz Bilal'ı Melo'nun alternatifi olarak almadık. Biz, 2.5 milyon euroluk Dzemaili'yi alternatif olmasın dedik, 750 bin euroya Bilal'i alternatif yapalım dedik. Aynı şekilde 2 milyon euro alan Yekta alternatifimiz olmasın, 600 bin euro alan Jem Karacan alternatifimiz olsun dedik. Galatasaray, transferi ilk defa artı ile kapattı." diye konuşurken, Burak Yılmaz'la ilgili ise şunları söyledi:

"Ben, her oyuncunun maksimumu vermesi için çaba gösterdim. Bunun için de bazı yöntemler vardır. Ben de Burak'tan verim almak için her yolu denedim. Biz geldiğimiz zaman sürekli ofsayta düşen bir Burak vardı ve bunu da biraz törpülemeye başladık. Bir süre iyi gittik ancak daha sonra Burak kendi stiline döndü. Sivas'ta da özellikle Umut'u oynatmadım, Podolski ile başladım ki Burak gereken mesajı alsın. Benim hiçbir oyuncum ile sorunum olmadı, olamaz ve sorunum olan oyuncu ile beraber çalışmam."

"SNEİJDER BENİ ARADI VE KONUŞTUK"
Hamza Hamzaoğlu, Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder'in, 'İyi çalışmadık' açıklamasıyla ilgili soruyu da cevaplarken, Sneijder'le telefonda görüştüğünü ve Wesley Sneijder'in kendisini aradığını da belirterek, şunları söyledi:

"Sneijder bana mesaj attı, daha sonra da telefon ile konuştuk. Söylediklerinin yanlış yere çekildiğini söyledi ve 'takım olarak bazı şeyleri yapmamız gerektiğini ima ettim' dedi. Benim bir sorunum yok, bundan sonrası önemli, takılmamak gerekir. İyi bir takım var ve oyuncuların söylemleri de normal. Çok zor bir psikoloji de maça çıkıyorlar. Bizim takım boyumuz en son 28 metreye kadar düştü, geçen sene o şampiyonluk nasıl kazanıldı? Çalışıyoruz demek ki."

"KEVIN, SÖZLEŞMEYİ İMZALADIĞINDA 'GİTMEK İSTİYORUM' DEDİ"
Felipe Melo gitmeseydi, Kevin'i almayacaklarını da belirten Hamza Hamzaoğlu, "Kevin'in lisansı yetişmedi, saniyeler dakikalar etkili oldu, kimseyi suçlamıyorum bu konuda, herkes elinden geleni yaptı. Kevin, ilk anlaştığımız zaman bize de aynı şekilde geldi ve gitmek istediğini söyledi. 'Geri dönmek istiyorum' dedi. Kevin ile konuştuk ve kendisine Almanya'ya gitmesi için izin verdim, daha sonra İstanbul'a geldi ve yine haftasonları Almanya'ya gitmesi için de izin verdik. Son zamanlarda da kendisinden çok memnunduk, kendisi de bizi benimsedi, arkadaşları ile olan diyaloğu da iyiydi." dedi. 

"MUSTAFA HOCAM İLE DÜN YARIM SAAT KONUŞTUK"
Teknik direktör Mustafa Denizli'nin anlaşmaya varıldıktan sonra 'Fatih hoca ile de Hamza hoca ile de konuşacağım' demesinin ardından dün basın mensuplarıyla bir araya geldiğinde 'Hamza Hamzaoğlu ile görüştünüz mü?' sorusuna tecrübeli teknik adam, 'Hamza hocayı aradım açmadı, sonra da telefonu meşgul çaldı' demesinin üzerine Hamza Hamzaoğlu da bugün konuya açıklık getirdi. Genç teknik adam şunları söyledi:

"Mustafa hocama ilk Galatasaray'a imza attığı anda mesaj attım, 'hayırlı olsun' dedim. Dün de aynı şekilde hocam ile görüştük. Bir türlü görüşememiştik ama dün akşam konuştuk. Hocamla yarım saat konuştuk, takımla da ilgili bazı şeyler konuştuk. Mustafa hocamın telefonunu açmama gibi bir durumumuz söz konusu olamaz, kendisi benim hocamdır. İyi bir kadro var, bu puan farkına ne taraftarlarımız ne de camiamız takılmasın." 

"BENDEN İSTENEN RAPORU, BASINDAN DUYDUM"
Hamza Hamzaoğlu, transfer işlemleri ve raporuyla ilgili de ilginç açıklamalarda bulunurken, "Galatasaray'ın Astana karşısında aldığı beraberlik çok abartılı. Baktığımız zaman Atletico Madrid ve Benfica da puan kaybetti, bizim nasıl puan kaybettiğimiz de belli. Astana maçında sonra yönetimden bir talep geldi ve bu zamanda bu rapor nedir dedim, Başakşehir maçından sonra gerekirse raporumu yazar veririm dedim. Yönetimin benden rapor istemeden önce basına veriyor, ben de basından duyuyorum, benim kızdığım konu da bu. Bunlar çok önemli şeyler, özellikle başarısız sonuçlardan sonra gösterilecek olan dayanışma çok önemli. Ben, Cenk ve Mehmet ayrı ayrı rapor yazdık ve daha sonra bunu bir bütün haline getirerek yönetime sunduk, Galatasaray'da bu kırılma anlarından biriydi." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Hamzaoğlu'ndan Galatasaray çıkışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER