Hamburg'da tam gün eğitime ilgi büyük


Almanya'nın Hamburg eyaletinde tam gün eğitim veren okul sayısı ile birlikte bu imkandan istifade eden öğrenci sayısı da her geçen gün artıyor.

Hamburg Eğitim Bakanı Ties Rabe her dört öğrenciden üçünün tam gün okul imkanından yararlandığını belirterek, öğrencilerin de velilerin de bu uygulamadan çok memnun olduğunu söyledi.

Hamburg'da sabah 08.00-13.00 arası ders, öğle yemeği ve akabinde saat 16.00'ya kadar ders yardımı, müzik, spor gibi etkinliklerin sunulduğu tam gün eğitime ilgi duyan öğrencilerin sayısı giderek artıyor.

Hamburg Eğitim Bakanı Ties Rabe her dört öğrenciden üçünün tam gün eğitim imkanlarından istifade ettiğini belirterek, "Hamburg'da ilk öğretime giden öğrencilerin yüzde 78'i bu tam gün eğitim imkanlarından istifade ediyor. Bu rakam beklenenin çok üstünde. Hem öğrenciler hem de aileler bu imkandan oldukça memnun." dedi.

Hamburg'da 2011 yılına kadar sadece 53 okulda tam gün eğitim verildiğini hatırlatan Bakan Rabe, "Üç yıl önce tam gün eğitim veren okul sayısını artırmak için başlattığımız çalışma sayesinde bu tür okul sayısını 150 kadar artırdık. Halen 200'den fazla okulda normal saatlerde tamamen ücretsiz olan bu imkandan bu saatlerin dışında örneğin sabah saat 08.00 öncesi ve öğleden sonra saat 16.00 sonrası da çok az bir ücret karşılığı istifade edilebilir. Şu anda 47 bin 148 öğrenci sadece saat13.00-16.00 arası etkinliklere katılırken, buna ek olarak sabah saat 08.00 öncesi 3 bin 211 öğrenci ve saat 16.00'dan sonra ise 5 bin 54 öğrenci okuldaki imkanlardan faydalanıyor. Bunun yanı sıra 20 bin 829 öğrenci de yılda yaklaşık 6 haftalık tatil programı için başvuru yaptı." dedi

Öğle sonrası etkinlikleri çoğu okulların partner kurumlarla yaptığına işaret eden Rabe şunları söyledi: "Buradaki eğitim veya boş zaman etkinliklerinde grup ortalaması 13 öğrenci oluyor. Bazen etkinliğe göre bu sayı değişebiliyor. Hobi kurslarına ilgi ise spor kurslarına olan ilgiden daha fazla. Örneğin el işleri, beceri ve sanatla ilgili etkinliklere öğrencilerin yüzde 97'si ilgi duyarken, yüzde 89'u müziğe, yüzde 78'i araştırma, doğa ile ilgili kurslara ilgi duyuyor. Ayrıca okullarda öğrenme ve konuşmayı teşvik eden kurslar sunuluyor. Buna ek olarak öğrenciler ev ödevlerini okullarda yapabiliyor."

Tüm okullarda öğrencilere öğle yemeği verildiğini kaydeden Bakan Rabe, "Son dört yıl içinde Hamburg'da 162 okulun kantini yenilendi ve yemek servisi çok iyileşti. Yemekle birlikte asitli ya da asitsiz su, salata ve meyve gibi çiğ olarak tüketilen yiyecekler de sunuluyor. Öğrenciler yemeklerini pedagoglarla birlikte yiyor." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Hamburg'da tam gün eğitime ilgi büyük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER