Hama ve Halep'te füzeli saldırı... Onlarca ölü ve yaralı var

Hama'da Suriye Ordusu ve İran Devrim Muhafızlarının bulunduğu tugayda şiddetli patlamalar meydan geldi. İlk belirlemelere göre 38 ölü 57 yaralı var. İsrail gazetesi Haaretz’in iddiasına göre saldırının arkasında İsrail var.

SHABER3.COM

Suriye Hama'da ordu ve İran Devrim Muhafızlarının bulunduğu tugaya düzenlenen saldırıda mühimmat deposunun isabet alması sonucu şiddetli patlamalar meydan geldi ilk belirlemelere göre 38 kişi öldü 57 kişi yaralandı.

Gece 10 buçuk sularında meydana gelen patlamaların etkisiyle bölgede 2.6 şiddetinde deprem meydana geldiği tespit edildi. Saldırıyı kimin düzenlediği henüz bilinmiyor.

Suriye'de Hama ve Halep'te patlamalar olduğu haberini geçen Suriye resmi haber ajansı SANA, askeri bir kaynağın "Halep ve Hama kırsalında askeri mevkilerin dün akşam saat 22.30 sularında düşman füzelerinin saldırısına uğradıklarını" ifade ettiğini duyurdu.

 SANA muhabiri daha önce Hama ve Halep kırsallarında patlama seslerinin duyulduğunu aktarmıştı. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi patlamaların bölgede 2,6 büyüklüğünde depreme neden olduğunu açıkladı. Haaretz gazetesi saldırının arkasında İsrail'in olduğu yönündeki iddialara yer verirken, onlarca kişinin saldırıda yaşamını yitirdiği iddia ediliyor.

 MÜHİMMAT DEPOLARINDA PATLAMALAR

 Al Masdar'ın "Hama üssüne potansiyel ABD saldırısı" başlığıyla duyurduğu habere göre de, Suriye ordusu bu gece Hama'da bulunan 47. Tugay Askeri Üssü'ne yoğun füze saldırılarının gerçekleştirildiğini bildirdi. Hama'daki bir askeri kaynak, saldırıların ardından üsteki mühimmat depolarında çok sayıda patlama meydana geldiğini kaydetti.

 RIA Novosti'nin Suriye emniyet teşkilatından bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, ikinci hedef Halep'in doğusundaki El-Malikiye ile El Neyrab askeri havaalanı arasında bulunan bir cephanelik oldu.

 Saldırıların muhaliflerce mi yoksa sabah saatlerinde Deyrezzor'daki beş köyü aldıktan sonra geri çekilen Suriye Arap Ordusu'na misilleme olarak ABD güçleri tarafından mı yapıldığının belirsizliğini koruduğunu yazan Al Masdar'a göre, üsse düzenlenen saldırının bir yabancı ordu tarafından gerçekleştirilmiş olma ihtimali ağır basıyor.

 Haaretz gazetesinin haberinde, saldırıların arkasında İsrail'in bulunduğu yönündeki iddiaya yer verildi. İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, dün sabah yaptığı açıklamada İsrail'in Suriye'de operasyonlarını sürdüreceğini söylemişti. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da dün Tel Aviv'de düzenledikleri ortak basın toplantısındaki açıklamalarında İran'ı hedef almışlardı.

 Reuters'ın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre Hama üssü İran Devrim Muhafızları'nca kullanılıyor.
<< Önceki Haber Hama ve Halep'te füzeli saldırı... Onlarca ölü ve yaralı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER