Halk Market, ihtiyaç sahiplerinin hizmetine girdi


Eskişehir Odunpazarı Belediyesi, sosyal belediyecilik uygulamalarına 'Halk Market' projesiyle yepyeni bir boyut kazandırdı. Odunpazarı Belediyesi'nin Türkiye'ye örnek gösterilen 'Halk Market' uygulaması hizmete girdi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için insani bir yardım modeli olan Halk Market açılışına, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer, Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Adar, Odunpazarı Belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri ve hayırseverler katıldı.

KURT: YARDIMI REKLAM YAPMAYACAĞIZ

Belediye Başkanı Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nin sosyal demokrat bir mantıkla, 'önce insan' diyerek olaylara yaklaşımının bir örneğini daha göstermek istediğini söyledi. Başkan Kurt, "Halk Market'i sadece bugün anlatacağız, tanıtacağız sonra unutacağız. Çünkü sosyal yardımlar insan onuruna yakışır bir biçimde hayata geçirilmeli. Yardım yapanın reklam amaçlı, popülist yaklaşımlarla olayı değerlendirmesi hem hayırseverlik mantığına hem de sosyal amaca aykırıdır." dedi.

"TEMEL AMAÇ YOKSULLUKLA MÜCADELE"

Temel amacın yoksullukla mücadele etmek olduğunu belirten Başkan Kurt, "Bugün Dünya Gıda Günü yarın ise Dünya Yoksullukla Mücadele Günü. Bu nedenle Halk Market açılışını bu güne denk getirdik. Biz Türkiye'de olduğu gibi Eskişehir'de de hiçbir kimsenin yoksul olmasını istemiyoruz. Eşit, adil ve hakça bir düzeni kurmak için mücadele ediyoruz." diye konuştu.

"BAĞIŞÇILAR ZARAR GÖRMEYECEK"

Yoksul vatandaşlara insan onuruna yaraşır bir yardım sistemi geliştirmek için sivil toplum örgütleriyle katılımcı bir anlayış sergilediklerini kaydeden Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk Kızılayı ile bir işbirliği protokolü imzaladık. Kamu yararına çalışan Kızılay'ın bu işin içinde olması sonucu bize bağış yapacak olan bağışçıların KDV'den, Gelir Vergisi'nden ya da Kurumlar Vergisi'nden muaf olmasını sağlayacak bir hizmeti ortaya çıkardık. Dolayısıyla buraya yapılan yardımların iş adamlarına herhangi bir zararı olmayacak."

İLK ETAPTA 600 KİŞİYE YARDIM

Kurt, ilk etapta b yıl içinde 600 kişinin Halk Market uygulamasından yararlanacağını söyledi. Odunpazarı Belediye Başkanı, Halk Market'in çalışma sistemini ise şöyle açıkladı: "İhtiyaç sahiplerine vereceğimiz Halk Kart ile burada alışveriş yapılacak. Halk Kart'a ayda şimdilik 50 TL bir yükleme yapılacak. Yaz ve kış aylarında 100 TL'lik ayrıca giysi alımı için de Halk Kart'a bir yükleme yapılacak. Şu ana kadar yapılan yardımlardan anlaşıldığı üzere, bizim öngördüğümüzün 2 katı bir sistem ortaya çıkmış olacak. Yani kısa sürede Halk Kart sahipleri aylık 100 TL yaklaşan bir miktarla buradan alışveriş yapma olanağı bulacak. İnsanlarımız bu kartları ile buraya girebilecek ve hem alışveriş yapmanın psikolojisini yaşamış olacak hem de insan onuruna yaraşır bir yardımı alıp ihtiyacını gidermiş olacak."

CHP'li milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel de "Sosyal devlet olmanın önemini bize anlatan, kardeşliğimizi, birliğimizi, önce insan, önce birlik deyişimizi güçlendiren projeye yardımseverlerin maddi anlamda katkı sağlamalarını istiyoruz." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Halk Market, ihtiyaç sahiplerinin hizmetine girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER