''İki defa komaya girdi, ısrarla cezaevinde tuttular''

Mersin'de mağdur ailelere yardım ettikleri gerekçesiyle bir ihbar mektubuyla tutuklanan 80 kadından biri olan Halime Gülsu cezaevinde vefat etti. Vefatın ardından ağabey İrfan Gülsu Bold Medya'ya açıklamalarda bulundu.

Halime öğretmenin ağabeyi: Cezaevinde ölümüne bilerek göz yumuldu

Henüz 34 yaşında, İngilizce öğretmeni iken KHK zulmüne uğrayan Halime Gülsu kronik rahatsızlığı olmasına rağmen tutulduğu cezaevinde öldürüldü. İlaçları verilmedi, gözaltında kötü muameleye maruz bırakıldı ve savunması dikkate bile alınmadan hapishaneye konuldu.

Ağabey İrfan Gülsu, "Kardeşim yaklaşık 15 yıldır Sistemik Lupus hastası ve düzenli olarak alınması gereken ilaçları vardı. Gözaltı sürecinde emniyet, sonrasında savcılık ve cezaevi yönetimi bu konuyu önemsememiş. Bu da bir insan hayatına mâl oldu." dedi.

Halime Gülsu'nun vefatının ardından ağabeyi İrfan Gülsu youtube üzerinden açıklamalarda bulundu. İrfan Gülsu, ''Gaziantep Üniversitesinden 2015 yılında İngilizce öğretmeni olarak mezun oldu. parçalanmış ailere, ortada kalmış ailelere destek çıkma faaliyeti yapıyordu. Kardeşim yaklaşık 15 yıldır Sistemik Lupus hastası ve düzenli olarak alınması gereken ilaçları vardı. Gözaltı sürecinde emniyet, sonrasında savcılık ve cezaevi yönetimi bu konuyu önemsememiş. Bu da bir insan hayatına mâl oldu. Hastalığıyla ilgili raporlar ilk gözaltına alındığı zaman polise teslim ediliyor. İlaçlar kendisine ulaştırılıyor. Fakat bu ilaçların yenilenmesi ve transfer olduğu cezaevinde kullanılması gerekiyor. Fakat cezaevi rapor yok diyor. Ancak koma seviyesine gelince şehir hastanesine götürüyorlar. Orada donanımlı bir şekilde tedavi edilmesi gerekirken tekrar cezaevine getiriliyor. Yani suçu olmayan hakkında hiç bir hüküm verilmemiş insan cezalandırılmış oluyor." ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber ''İki defa komaya girdi, ısrarla cezaevinde tuttular'' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER