Hakkari'nin ilçe olma sebebi anlaşıldı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hakkari’nin il olarak kalmasını isteyen valilik binası müteahhidinin “Hakkari gibi bir sürü il var. Yedi bin yıllık kadim kente yapmayın” sözlerine “Yok ya, ne tarihi kenti” karşılığını verdiği öne sürüldü.

Hakkari'nin ilçe olma sebebi anlaşıldı

‘Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnameler Hakkında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda varlık fonu kurulmasıyla ilgili hususların yanı sıra güneydoğudaki illerle ilgili yeni düzenlemeler de bulunuyor.

Buna göre Hakkari’nin adı ‘Çölemerik’, Şırnak’ın ismi ise ‘Nuh’ olarak değiştirilecek. Hakkari ve Şırnak, il olmaktan da çıkartılıyor. Ayrıca Yüksekova ve Cizre’nin de il yapılması öngörülüyor.

Ancak yerel halk karara karşı çıkıyor. Yurttaşlar, bugüne dek kentin statüsünün il olarak kalması için birçok eylem yaptı.

Erdoğan: Ne tarihi ya!

Cumhuriyet’ten Pınar Öğünç’e konuşan, kentteki yeni valilik binasının müteahhidi Abdurrahman Er, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesini şöyle aktardı: “‘Sayın Cumhurbaşkanı, Hakkari gibi bir sürü il var. Yedi bin yıllık kadim kente yapmayın’ diye rica ettik, ‘Yok ya, ne tarihi kenti’ diye sinirlendi. ‘Ramazanın hürmetine bir daha düşünün,’ dedim. ‘Bana ikide bir aynı şeyi söylemeyin’ dedi. Kararını vermiş, önceki gelişlerinde çok sinirlenmiş.”

Domates öfkesi

Erdoğan’ın kente ziyaretlerinden birinde kendisine domates fırlatılmasına da sinirlendiği rivayetler arasında.

Mazlum-Der yöneticisi, Ticaret Odası eski başkanlarından Cemal Erip anlatıyor: “İki domatesin acısını bütün Hakkâri çekiyor. Unutamadığını kendi söyleminden de biliyoruz. Yakın zamanda külliyede yaptığı bir toplantıda, bir gence nereli olduğunu soruyor. Hakkârili olduğunu duyunca, ‘Size salça fabrikası kuracağız’ diyor birden. Domates atılmasını biz de tasvip etmiyoruz ama bir lider böyle şeylerle muhatap olabiliyor. Kimlere yumurtalar, ayakkabılar atıldı…”
<< Önceki Haber Hakkari'nin ilçe olma sebebi anlaşıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER