Hakkari ve Şırnak'a kötü haber

Partilerin ortak önergeleri ile ilçe yapılması durdurulan Hakkâri ve Şırnak’ın yeni çıkarılacak olan kanun hükmünde kararname (KHK) ile ilçeye dönüştürüleceği iddia edildi.

SAMANYOLUHABER.COM

Miliyet yazarı Melih Aşık'ın dile getirdiği iddia aslında Cumhurbaşkanına yakın gazetelerden Sabah'ın haberine dayanıyor.  

İşte Melih Aşık'ın "Türkiye’nin zihni!" başlığıyla yayımlanan (28 Ağustos 2016) yazısından ilgili bölümler şöyle:

Partilerin ortak önergeleri ile Hakkâri ve Şırnak’ın ilçe yapılması durdurulmuştu.

Sabah gazetesinde Zübeyde Yalçın’ın haberine göre; hükümet, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yeni bir kanun hükmünde kararname (KHK) hazırlamış. Yeni KHK’da, Torba Yasa içinde yer alan ancak son anda partilerin ortak önergeleri ile çıkartılan iki önemli düzenleme yer aldı. Bunlardan biri Hakkâri ve Şırnak’la ilgili. Bu iki il, ilçeye dönüşecek. Yüksekova ve Cizre ise il yapılacak...
Anlaşılıyor ki Meclis’te verilen karara Beştepe müdahale etmiş, Hakkâri ve Şırnak’ı tekrar ilçeye dönüştürme kararı alınmış.
Geçen yıl PKK ile mücadelenin esasları açıklanırken doğru bir görüşle artık örgütle halkın ayrılacağı, halka karşı şefkatli bir tavır izleneceği açıklanmıştı. Hakkâri ve Şırnak’la ilgili karar bu ilkeye ters düşüyor.

İki ilin halkında ilçe kararına karşı büyük tepki olduğu biliniyor.


<< Önceki Haber Hakkari ve Şırnak'a kötü haber Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER