Hakaretten yargılanan emniyet müdürü: 'Saygı duymuyorum' sözü dikkate alınsın


17-25 Aralık büyük yolsuzluk ve terör operasyonlarında görev alan polislere yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakan olduğu dönemde hakaret ettiği iddiasıyla açılan davaya devam edildi.

İstanbul 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tutuklu Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile taraf avukatları hazır bulundu. Hakim değişikliği nedeniyle önceki zabıtlar okundu. İddia edilen hakarete konu olan bir TV kanalı programı dökümünün, mahkemeye ulaşmadığı belirtildi. Yılmazer, daha önce verdiği yazılı savunmaya ek bir ifade eklemek istediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarf ettiği "Ben Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara sadece sessiz kalırım o kadar ama onu kabul etmek durumunda değilim. Karara uymuyorum, saygı da duymuyorum" ifadelerini manşetine taşıyan iki gazeteye atıf yaparak savunma yaptı. Yılmazer, "Müşteki, 'karara saygı duymuyorum, hakim kakarında direnmeliydi' ifadelerini kullandı. Kendisinin bile bir hakaret olacak beyanı gazeteye yansımıştır. Hürriyet ve Özgür Düşünce ve diğer gazetelerdeki beyanların dikkate alınmasını istiyorum" diyerek, tahliye kararına saygı duyulmadığını ve tutuklanmanın tarafı olmanın hakaret kabul edilmediğini belirtti. Yılmazer, mahkemeden, Erdoğan'ın bu sözlerinin dikkate alınmasını talep etti.

Ara kararını veren mahkeme, Yılmazer'i duruşmalardan vareste tutulmasına hükmetti. Mahkeme, Bugün TV'ye yazılan müzekkerenin beklenilmesine karar verdi.

Hazırlanan iddianamede, 'kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçu isnat edilerek, Yılmazer hakkında 1 yıl 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi istenmişti.

Ali Fuat Yılmazer, söz konusu televizyon programında, kendi döneminde operasyonlar için o dönem başbakan olan Erdoğan ile sürekli görüştüğünü ve bilgi aktardığını anlatmıştı. Yılmazer'in bu iddiasını yalanlamayan Erdoğan '2-3 kere görüştüm' demişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Hakaretten yargılanan emniyet müdürü: 'Saygı duymuyorum'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER