Hain saldırıda kafaları kurcalayan 6 soru işareti

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması ve şehit olduğu polis operasyonu ile ilgili yeni bilgiler....

Hain saldırıda kafaları kurcalayan 6 soru işareti

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması ve şehit olduğu polis operasyonu ile ilgili şok detaylar ortaya çıktı. Terör örgütü DHKP-C üyesi iki teröristin Çağlayan Adliyesi’ne silahın yanı sıra iki bomba da soktukları belirlendi.
1- Teröristler adliyeye silahın yanı sıra iki bomba da soktu.

2- Yayla, hükümetin uzun tutukluk düzenlemesiyle tahliye oldu.

3- Son duruşmada hakimleri tehdit etti ancak önlem alınmadı.

4- İntikam yeminine rağmen adliyeye kolaylıkla girdi.

5- Savcıya koruma verilmedi. İşe servisle gidip geliyordu.

6- Çelişkili açıklamalar otopsi raporunun önemini artırdı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması ve şehit olduğu polis operasyonu ile ilgili şok detaylar ortaya çıktı. Terör örgütü DHKP-C üyesi iki teröristin Çağlayan Adliyesi’ne silahın yanı sıra iki bomba da soktukları belirlendi. Öldürülen terörist Şafak Yayla’nın da bir yıl önce DHKP-C davasından hükümetin yaptığı düzenleme ile tahliye edildiği kaydedildi. Yayla, uzun tutukluluk süresinde yapılan değişikliklerin ardından yaşanan tahliye furyasından yararlandı.

"Adliyeyi başınıza yıkacağız"

DHKP-C’ye yönelik 19 Ocak 2013’te yapılan operasyonda gözaltına alınan Yayla, 21 Ocak’ta tutuklandı. 17-25 Aralık sürecinden sonra hükümetin yaptığı düzenleme ile TMK 10. Madde ile yetkili mahkemeler kapatıldı. Tutukluluk süresi sınırlandı. Yayla, mart 2014’te tahliye oldu. Son duruşmada hakimi “Adliyeyi başınıza yıkacağız” diyerek tehdit etti. Tehdit edilen hakimin korumaları da 17 Aralık sürecinde alındı. Geçen yıl terör soruşturmasına bakan çok sayıda yargı mensubunun korumaları geri çekildi.

Savcıya koruma verilmedi

Olaydaki bir başka skandal Savcı Kiraz’a koruma verilmemesi. Berkin Elvan’ın öldürülmesi gibi önemli bir olayı aydınlatmaya çalışan Kiraz’ın servis ile işe gelip gittiği belirtildi. Terör örgütü DHKP-C başta olmak üzere birçok terör örgütünün Elvan’ı bahane ederek intikam alınacağına dair yaptıkları tehditler kamuoyuna yansımıştı.

2 bomba düzeneği kurulmuş

Teröristlerin savcıyı rehin alırken odaya iki bomba düzeneği kurdukları da ortaya çıktı. Polisle çatışmaya başladığında bombanın birisi patlatıldı. 2 teröristin öldürülmesinin ardından adliyenin giriş katında bekleyen olay yeri inceleme ekipleri çatışmanın yaşandığı adliyenin 6. katına çağrıldı. Ekipler patlatılmamış bir bomba daha buldu. Teröristlerin Çağlayan Adliyesi’ne silahın yanı sıra iki bomba sokması güvenlik ve istihbarat zafiyetini ortaya koydu.

Savcının otopsisi tartışılıyor

Şehit Savcı’ya otopsi yapılıp yapılmadığı da tartışılıyor. Kiraz’ın ölümüne ilişkin hastane yetkilileri ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ifadeleri arasında çelişkiler dikkat çekti. Erdoğan Kiraz’ın “Başından üç, vücudundan ise iki kurşun yarası aldığını” söyledi. Ancak Kiraz’ın kaldırıldığı Florence Nightinghale Hastanesi yetkilileri iki kurşun yarası olduğunu belirtti. Hastane yetkilileri ayrıca Kiraz’ın hastaneye yatırıldığında hayatını kaybetmiş olduğunu söyleyerek, “Geri döndürmekte muvaffak olamadık” dedi. Erdoğan, Kiraz’ın ameliyata alındığını belirtmiş ve “İnşallah bu ameliyatın neticesinde sağlığına kavuşur” şeklinde konuşmuştu. Savcı Kiraz’ın çatışmada nasıl şehit düştüğü ve kimin silahından çıkan kurşunlara hedef olduğunun belirlenebilmesi için balistik inceleme yapılması gerekiyor.

Bugün
<< Önceki Haber Hain saldırıda kafaları kurcalayan 6 soru işareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER