Hac-Umre atmosferi için maket Kabe'yi ziyaret etti

Üsküdar Belediyesi'nin, Peygamber Efendimiz (S.A.S) Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemi anlatmak amacıyla kurduğu Kabe maketini ihrama girmiş şekilde ziyaret etmek isteyen vatandaş gözaltına alındı.

Hac-Umre atmosferi için maket Kabe'yi ziyaret etti

AKP'li Üsküdar Belediyesi, Peygamber Efendimiz (S.A.S) Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemi anlatmak amacıyla, içerisinde Kabe, Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, fil heykeli ve zemzem kuyusunu anlatan maketlerin yer aldığı "Asr-ı Saadet Köyü" kurdu. 

Maketlerden oluşan köyün Hac ve Umre'ye gidemeyenlerin oradaki atmosferi yaşaması için kurulduğu belirtildi.



İHRAMA GİRİP MAKET KABEYİ ZİYARET ETTİ

Belediyenin yaptığı atmosfer açıklamasından yola çıkarak Kabe anılarını tazelemek için Üsküdar'daki maket Kabe'yi tavaf etmek isteyen ve ihrama giren Cihat Duman adlı vatandaş, görevlilerin engeliyle karşılaştı.

Güvenlik görevlileri, ihrama giren Cihat Duman'a bu kıyafetle içeri giremeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Duman, görevlilerin bu uygulamasının Anayasaya aykırı olduğunu ifade ederek giydiği kıyafet dolayısıyla ayrımcılığa tabi tutulduğunu ve polisin olay hakkında tutanak tutmasını talep etti. 

Kabe maketinin olduğu bölgeye gelen polis, ihramlı Duman'ı ve bir arkadaşını karakola götürdü ve ifadesine başvurdu. İhramlı vatandaş, polise verdiği ifadesinde amacının daha önce yaptığı Umre ziyaretinin nostaljisini yapmak olduğu bilgisini paylaşarak kendisini Kabe maketinin de yer aldığı "Asr-ı Saadet Köyü"ne almayan güvenlik görevlileri hakkında şikayetçi oldu.





SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Hac-Umre atmosferi için maket Kabe'yi ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER