Hac kuralarında hile mi yapılıyor?

2018 yılında hac vazifesini yerine getirebilmek için 2 milyon 120 bin 967 hacı adayı başvuruda bulundu. Başvuruda bulunan hacı adayları arasından ise çekilen kura sonucunda 80 bin kişi kutsal topraklara gitmeye hak kazandı.

SHABER3.COM


Kura çekimi 1 Şubat 2018 Perşembe günü saat 11.00’de çekildi. Kura sonuçları ise aynı gün Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Kura Sorgulama Ekranı”ndan kamuoyuyla paylaşıldı.

Kurada adı çıkan ve kesin kayıtlarını yaptıran hacı adayları için hacca gidişler 17 Temmuz 2018'de başlayıp, 15 Ağustos 2018'de son kafilenin de kutsal topraklara ulaşmasıyla sona erecek.

Ancak Odatv'de iddiaya göre Diyanet'in kura sonuçlarını açıklamasından önce hacı adayları belirlenmiş, kura çekimi ise 'formaliteden' yapıldı.

Haberde yer alan bilgilere göre akşam 21:00'de kurayı kazanan hacı adaylarına bilgi gelirken, sabah 09:00'da ise 2 saatlik kayıt işlemi yapılıyor. Diyanet’in sitesi ise “aşırı yüklenmeden” dolayı 09.01 itibariyle kapanıyor. Site açıldığında ise, acentelerin tüm kaydı yapılmış ve bitmiş oluyor. "Dışarıda" kalan bazı acenteler bu duruma tepki gösterirken, o acentelerden bazılarına ise “sus payı” verildiği ileri sürüldü. Acentelerin içlerinden 9-10 hacı adayı belirlenerek, bu acentelerin durumu kabullenmesi sağlandığı ifade ediliyor.

Bir diğer iddiaya göre ise bazı cami ve hocalar, umre için acentelerden komisyon alıyordu.
<< Önceki Haber Hac kuralarında hile mi yapılıyor? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER