Gurur projesi cadı avının hedefi oldu

Ceyhan’da yapılan nefret operasyonunda gözaltına alınan şüphelilere sorulan sorular “Pes” dedirtti. Eğitim gönüllülerine savcılık ve emniyet sorgularında 2013 yılında Ceyhan Belediyesi’nin sponsorluğunda yapılan Türkçe Olimpiyatları’na katılan öğrencilerin neden ve hangi amaçla geldikleri soruldu.

Gurur projesi cadı avının hedefi oldu

Video: Arşiv

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki nefret operasyonunda gözaltına alınan isimlere sorulan sorular, “Bu kadar da olmaz” dedirtti. 

Polis ve savcılıktaki sorgularda şüphelilere, 3 yıl önce Ceyhan'da yapılan Türkçe Olimpiyatları'na katılan misafir ülke çocuklarını neden ağırladıkları soruldu. 

Geçtiğimiz pazartesi günü 2013'te yapılan Türkçe Olimpiyatları'nın organizasyonunda görev alan Işık Dershanesi, Burç Okulları yöneticileri ile Ceyhan Çınar Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇINARDER) idarecileri gözaltına alındı. 

Bu yöneticilere bir zamanlar övgüler dizilen Türkçe Olimpiyatları'nı desteklemek sanki bir suçmuş gibi sorular yöneltildi. 

2013 yılında Ceyhan'a gelen Kırgızistanlı öğrencileri konuk eden eğitimci ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri, polis ve savcılıktaki sorgularında “Açık kaynaklardan anlaşıldığına göre Kırgizistanlı öğrenciler Ceyhan'a gelmiştir. Neden geldiler? 

Ne amaçla geldiler” şeklindeki sorulara muhatap oldu. 

10 KİŞİ SERBEST KALDI

Gözaltına alınan 30 kişiden 10'u serbest bırakılırken, 20 kişinin sorgusu ise sürüyor. Nefret operasyonun yapıldığı gün Adana'nın başarılı eğitim kurumlarından Özel Burç Okulları'na bağlı Ceyhan Burç Koleji'ne de kayyım atanmıştı.

OLİMPİYAT LOGOLU ÖZEL PARA BASILDI

Sorguda suç unsuru gibi gösterilen Türkçe Olimpiyatları, dönemin devlet büyüklerinden büyük övgüler almıştı. Bununla yetinilmeyip Darphane'ye 1 milyon adet Türkçe Olimpiyatları logolu 1 TL'lik  özel paralar bastırılmıştı. 

CEYHAN BELEDİYESİ SPONSOR OLMUŞTU

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 2013 yılında düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na katılan Kırgızistanlı öğrenciler sahne almıştı. 

Devlet Bahçeli Spor Tesisleri'nde Ceyhan Belediyesi'nin ana sponsorluğunda düzenlenen ve yaklaşık 2 saatlik süren Türkçe Şöleni etkinliğinde, binlerce davetlinin alkışlarıyla kucakladığı Kırgız öğrenciler, dostluk ve kardeşlik mesajı vermişti. 

Büyük ilgi gören şölende sahneye çıkan dönemin Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Allah razı olsun. Eğitim elçisi bu kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum” diyerek hem öğrencilere hem de olimpiyatta emeği geçenlere teşekkür etmişti.

<< Önceki Haber Gurur projesi cadı avının hedefi oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER