Gürsel Tekin'den 'Tivibu' tepkisi: AKP'nin düşüncesi 'ya benimsin, ya toprağın'


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, bazı televizyon kanalların gerekçesiz olarak Tivibu'dan çıkartılmasına tepki gösterdi. Tekin, "AKP'nin şöyle bir düşüncesi var: Ya benimsin, ya toprağınsın. Orhan ağabeyin parçası. Bu medya, bu insanlar, bu sivil toplum örgütleri, ne sizin olacak, ne toprağın olacak. Bilesiniz!" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Ankara milletvekilleri ve ilçe başkanları ile birlikte tarihi Ulus Postanesi'nden Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektup gönderdi. Mektubun içeriğini paylaşamayacağını kaydeden Tekin, muhalefetteki 3 siyasi parti ile ilgili belli odakların karalayıcı bültenlere imza attığını söyledi. 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi benzer olayların hazırlandığını ve 1 Kasım öncesi kamuoyuna bunların dağıtılacağını vurgulayan Tekin, "Biz de haklı olarak bu ülkenin başbakanı, istihbarattan sorumlu, güvenlik ve polisten sorumlu bir başbakanından bu seçimde nezaket kuralları içerisinde bir yarış olsun istiyoruz. Sayın Davutoğlu'na mektubumuzun içeriği bu çerçevede." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'ndan yaptıkları uyarı ciddiye almasını umut ettiklerini belirten Tekin, "CHP bir tabu değildir. Elbette CHP tartışılacaktır. Ama biz CHP mensupları olarak ben partinin genel sekreteri olarak partimin tarihine, partimin liderlerine hakaretleri asla ve asla kabul etmem. Eğer Sayın Davutoğlu bütün bu pislikleri önleyemeyecek durumda olursa yaşanacak olaylarda da Sayın Davutoğlu'nun kendisinin sorumlu olacağını söylemek istiyorum." dedi.

TEKİN'DEN 'PARTİ GENEL SEKRETERLERİ SANDIK BAŞKANLIĞI YAPSIN' TEKLİFİ

'1 Kasım seçiminde sandık taşıma' tartışmalarının sorulması üzerine Gürsel Tekin, şu cevabı verdi: "Özellikle sorunlu olan yani taşımalı sistemle tartışma konusu olan 3 mahalle ile ilgili 4 siyasi partinin genel sekreterleri olarak sandık başkanlığı ya da sandık görevi alırız. Gideriz orada bu sorunu çözeriz. Bu konuda CHP olarak ben benim arkadaşlarım hazır. Umut ederim ki diğer 3 siyasi parti de hazır olursa gideriz. Bu coğrafyada seçimin yapılamayacağı hiçbir yerin olmaması gerekiyor." Eğitim yılı açılışında çocukların okullara gidip gitmemesinin tartışıldığını anımsatan Tekin, "Siz devlet olarak güvenlik nedeniyle bu mahallelere sandık kurmuyorsanız oradaki bir babanın, bir annenin hangi güvenceyle çocuğunu okula gönderebilir? Doğrusu bunu da merak ediyorum." ifadelerini kullandı.

MECLİS AÇILDIĞI ZAMAN GÖRÜRSÜNÜZ

Uluslararası arenada yeniden maskaralıkla karşı karşıya kalmamak için seçin adil ve hakkaniyetli bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Tekin, 'yasama yılının açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis konuşmasında CHP'li vekillerin tepki olarak nasıl bir tavır alacaklarının' sorulması üzerine ise Tekin "Meclis açıldığı zaman görürsünüz." demekle yetindi.

BU MEDYA NE SİZİN OLACAK, NE TOPRAĞIN OLACAK

Dijital platform Tivibu'dan 'muhalif' addedilen bazı kanalların gerekçesiz şekilde platformdan çıkartılması konusunda ise Tekin, "AKP'nin şöyle bir düşüncesi var: Ya benimsin, ya toprağınsın. Orhan ağabeyin parçası. Bu medya, bu insanlar, bu sivil toplum örgütleri ne sizin olacak, ne toprağın olacak. Bilesiniz!" dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Gürsel Tekin'den 'Tivibu' tepkisi: AKP'nin düşüncesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER