Gürcü medya patronu: Medyayı susturmak yerine, terörle mücadeleye odaklanın


Gürcistan'ın önemli medya gruplarından biri olan Georgian Times Holding'in sahibi ve yöneticisi Malkhaz Gulaşvili, İpek Medya Grubun'na polis baskınının hiçbir zaman istenilen amaca hizmet edemeyeceğini söyledi. Gulaşvili, son dönemlerde Türkiye'de artan terörle mücadele yerine, basının susturulduğunu ifade etti.

Türkiye'deki yetkililere seslenen Malkhaz Gulaşvili, "Özgür medyayı susturmaya çalışmak yerine, terörle mücadeleye odaklanın. Medyaya baskın, hiçbir zaman istenilen amaca hizmet etmeyecektir." ifadesini kullandı.

Koza İpek Grubu medyasına yapılan polis baskınında yaşanaları yakından takip ettiğini aktaran Gulaşvili, basına uygulanan baskının Türkiye demokrasisi adına endişe verici olduğunu dile getirdi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN HAPİS YATTIM

Geçmişte Gürcistan'da da basın ve ifade özgürlüğü uğruna zorlu mücadeleler verildiğini, hatta bu uğurda hapis yattığını belirten ünlü gazeteci Gulaşvili, "Demokratik ülkelerde medyaya baskının nedenli acı sonuçlar doğuracağını iyi bilirim. Dolayısıyla basına uygulanan her türlü baskıcı tutumu, hangi ülke gerçekleştirirse, gerçekleştirsin şiddetle kınıyorum." dedi.

Medyaya yapılan operasyonun siyasi amaçlı olduğunun altını çizen Gulaşvili, özgür basını susturma girişimlerinin bütün şartlarda oldukça yanlış bir tutum olduğunu ve hiçbir zaman da istenen amaca hizmet etmeyeceğini vurguladı. Gürcü gazeteci Gulaşvili, Koza İpek Grubu'na ait gazete ve televizyonlara yapılan polis baskınını, iktidarını devam ettirmeye çalışan birilerinin başka bir gruba karşı savaş ilanı olarak gördüğünü belirtti. Hükumete çağrıda bulunan Malkhaz Gulaşvili, "Eğer beni duyuyorsanız, özgür medyayı susturmaya çalışmak amacıyla yaptığınız baskıyı durdurun ve ülkenin en büyük sorunu olan terörle mücadeleye odaklanın." dedi.

Demokrasilerde basın ve ifade özgülüğünün önemine de değinen Gulaşvili, "Özgür düşünce insanın yaratılışlarında mevcuttur ve bu kısıtlanamaz. Kısıtlamaya kalkmak dünyanın fikir adına gelişimine en büyük darbedir." dedi.

Bazı dünya liderlerinin Allah'ın insana özgürce seçebilme kabiliyeti ihsan ettiği halde bu gerçeği inkar edercesine davranmaktan çekinmediğini belirten Gulaşvili, sözlerini şu şekilde tamamladı. "Bence özgürlüğün alternatifi yoktur. Ve bütün dünyaya barışı getirecek tek olgu da insanların düşünce ve fikir özgürlüğüne saygı duymalarıdır." CİHAN
<< Önceki Haber Gürcü medya patronu: Medyayı susturmak yerine, terörle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER