Gurbette , vatan hasreti ile bir kişi daha toprağa düştü...

Bütün malvarlığına el konulan İzmir'in tanınmış işinsanlarından Recep Güneş, sığındığı Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Vrelo Bosna Parkı'nda hayatını kaybetti.

SHABER3.COM

İzmir’in tanınmış işinsanlarından Recep Güneş, Saraybosna’da Vrelo Bosna Parkı’nda hayatını kaybetti. Tüm malvarlığına el konulan ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Güneş, Türkiye’yi terketmek zorunda kalmıştı.

 Saraybosna’da vefat eden işadamı Güneş’in yıllar önce ailesiyle birlikte Bosna’dan Türkiye’ye sığındığı öğrenildi. Güneş ailesi, yıllar sonra bu kez Gülen Cemaati’ne uygulanan baskı nedeniyle Türkiye’yi terk ederek Bosna Hersek’e sığınmak zorunda kaldığı bildirildi. Güneş’in 94 yaşındaki annesinin de geçtiğimiz yıl Saraybosna’da hayata veda ettiği öğrenildi.




 
2016 yılı Ağustos ayında Gülen Cemaatine’ne yönelik İzmir merkezli 4 ilde yapılan operasyonda ‘cemaatin finansörlerinden biri’ olarak gösterilen Güneş Sürücü Kursları kurucusu ve işinsanı Recep Güneş’in gözaltına alındığı haberi servis edilmişti. Güneş’le birlikte 10 kişinin gözaltına alındığı, 12 kişinin de arandığı duyurulmuştu.



5 Eylül 2016’da ise yine İzmir’de yürütülen Cemaat soruşturması kapsamında ‘sohbetlere katıldığı, himmet ve kurban bağışı yaptığı’ gerekçesiyle 23 kişiye başka bir operasyon yapıldı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda dijital malzeme ile Fethullah Gülen ile şüphelilerin çektirmiş olduğu fotoğrafların bulunduğu ileri sürüldü.



 İzmir Emniyet Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgilerde şüpheli esnafların cemaatin toplantılarına katıldığı, cemaate himmet ve kurban adı altında finansal destek sağladıkları, toplanan paraların yurt dışında kurban kesildiği iddia edildi.


Operasyon sonrası yapılan açıklamada Güneş Sürücü Kursları Sahibi Recep Güneş’in firari olduğu ve hakkında yakalama kararı bulunduğu açıklanmıştı.

İzmir’in farklı ilçelerinde sürücü kursları bulunan Güneş, dün gece Saraybosna’da gezinti için çıktığı Vrelo Bosna Parkı’nda hayatını kaybetti.



<< Önceki Haber Gurbette , vatan hasreti ile bir kişi daha toprağa düştü... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER