'Günün 10 dakikasını çocuklarınız için ayırın'


Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türkiye genelinde toplumun yüzde 2.7'sinin uyuşturucu ile tanıştığını dile getirerek, bu rakamın büyük olduğunu ifade etti. Vali Orhan Düzgün, ailelere çağrıda bulunarak, "Ben ailelerden günde en az 10 dakika çocukları ile ilgilenmelerini talep ediyorum. 10 dakika az gibi görünüyor ama onu bile ayırmıyoruz. Aynı çatının altında saatleri geçiriyoruz ama vakit ayırmıyoruz, televizyonu kapatarak, elektronik cihazlardan uzaklaşarak her gün 10 dakika sohbet etmek, onlara günlerini nasıl geçirdiklerini sorarak onlarla ilgilenmemiz gerekiyor." dedi.

Vali Orhan Düzgün, Kayseri Valiliği'nce uyuşturucu ile mücadele kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında farkındalık oluşturmak amacıyla hazırlanan 'Uyuşturucu ile Mücadele Bilgilendirme Toplantısı'na katılarak, 'Bağımlı Olma, Bağımsız Ol' sloganı çerçevesinde önemli mesajlar verdi.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, Vali Düzgün'ün yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı, Gökhan Azcan ve Mehmet Aktaş, İlçe Kaymakamları Ali Candan, Erkaya Yırık ve Zekeriya Güney, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Uysal, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, Kayseri'de uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele ve toplumda konu hakkında farkındalık oluşturma amacıyla toplantının hazırlandığını belirterek, düzenlenecek bu tarz bilgilendirme toplantılarının mücadelede faydalı olacağına inandığını ifade etti.

İlgili kurum ve kuruluşların katılımıyla daha önce çok sayıda toplantı düzenlediklerini ve gençlerde madde bağımlılığı konusunda duyarlılık oluşturulması amacıyla değişik çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Vali Düzgün, bu yılda Kırıkkale'de gerçekleştirilen ve başarılı sonuçlara ulaşan 'Hayat Boşluk Kabul Etmez' projesinin Kayseri'ye uyarlanması için çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Kayseri'de uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili çalışmalara özel önem verdiklerini anlatan Vali Düzgün, şöyle devam etti: "Yaklaşık bir ay önce madde bağımlısı olan ve bu illetten kurtulan Hasan kardeşimizin de içinde bulunduğu 12 genç arkadaşımız Kırıkkale Sağlık Müdürümüzün başkanlığında Kayseri'ye kültürel gezi yaptıkları sırada bizleri de ziyaret etmek istediler. Onlarla yapmış olduğumuz sohbette Kırıkkale'nin projesine benzer projenin de ilimizde hayat bulması ve yürütülmesi için bir çalışma yaptık. Bu tür toplantılarda genelde konunun taraflarından biri eksik olarak yani uyuşturucu kullanan kişilerden soyutlanmış bir şekilde biz kamu kurumlarının yöneticileri, okul müdürleri, bazen sevgili gençlerimiz, belki bu illetle hiç tanışmamış olan kişiler kendi aramızda konuşup geleceğe yönelik bazı planlar yapıyoruz. Ama madde bağımlılarının yaşadıklarını ben dinleyince gerçekten o 12 kardeşimizden 13-15 yaşlarında bu uyuşturucu ile tanışmış ve çok acı hikâyeler yaşamış olanları duyunca olayın farklı bir tarafını görmüş oldum. Onların yaşadığı hikâyeleri dinleyince de çok acı gerçeklerle karşı karşıya kaldıklarını, belki anlatmaktan bile utanacağımız durumları yaşadıklarını gördüm."

Madde bağımlısı olanların başta aileleri olmak üzere tüm topluma zarar verdiğini belirten Vali Düzgün, o zehri elde etmek için hırsızlık, yankesicilik ve akla gelmeyecek her şeyi denediklerini hatırlatarak, bu konuda da gençlerin, ailelerin bilinçli olması gerektiğini vurguladı.

AİLELERE ÇAĞRI

Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede aile davranışlarının da tartışılmaz bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Vali Düzgün, ailelerin çocuklarına gerekli vakti ayırarak onları kötü alışkanlıklardan uzak tutabileceklerini dile getirerek, ailelere çağrıda bulunduğu konuşmasını şöyle sürdürdü; "Toplumun yaklaşık yüzde 2,7'sinin uyuşturucu ile tanıştığına yönelik rakamlar var, bu gerçekten çok büyük bir rakam. Kırıkkale'ye baktığımız da küçük bir il olmasına rağmen çok sayıda gencin uyuşturucu ile tanışmış olması çok üzücü, diğer büyük illeri düşünemiyorum. Onun için ben ailelerden günde en az 10 dakika çocukları ile ilgilenmelerini talep ediyorum. 10 dakika az gibi görünüyor ama onu bile ayırmıyoruz. Aynı çatının altında saatleri geçiriyoruz ama vakit ayırmıyoruz, televizyonu kapatarak, elektronik cihazlardan uzaklaşarak her gün 10 dakika sohbet etmek, onlara günlerini nasıl geçirdiklerini sorarak onlarla ilgilenmemiz gerekiyor. "

Kırıkkale ilinde yürütülen proje kapsamında görev alan ve kendisi de zamanında madde bağımlısı olup başarıyla bu bağımlılıktan kurtulan Hasan K. ise yaşadıklarını paylaşarak, "Ben yaşadım, gördüm. Asla bulaşmayın." mesajı verdi.

Kayseri Valiliği'nce hazırlanan 'Bağımlı Olma, Bağımsız Ol' isimli kısa film gösterisinin ve uyuşturucunun zararlarını anlatan 'Pembe Aslında Siyahtır' adlı tiyatro oyununun da sergilendiği toplantının ardından, Vali Düzgün ve protokol üyeleri tiyatro oyuncularını tebrik ederek, birlikte fotoğraf çektirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Günün 10 dakikasını çocuklarınız için ayırın' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER