Günlerce görüştürmediler, arkasından Koronavirüs çıktı

Bitlis Cezaevi'nde aynı koğuşta kalan hasta tutuklu Ahmet Avcı ve kardeşi Mecit Avcı, yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) yakalandı. 14 kişilik koğuşta 1 mahpus daha pozitif çıktı. Tatvan Devlet Hastanesi'ne ise 20 mahpusun götürüldüğü iddia edildi.

SHABER3.COM

10 aydır Bitlis Cezaevi'nde bulunan hasta tutuklu Ahmet Avcı ve koğuş arkadaşı olan kardeşi Mecit Avcı’nın yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıktı.

Ahmet Avcı’nın eşi Fatma Avcı, yaşananları şöyle anlattı: “Eşimin ve kardeşinin haftalık telefon görüşmesi normalde çarşamba günü ama aramadılar. Cezaevini aradık. 'Telefonlar bozuk, perşembe aratırız' dediler. Yine aramadılar. Tekrar aradık. 'Düzelmedi, haklarını vereceğiz' dediler. Cuma günü tekrar aradık, yine görüştürmediler. 'Böyle olmaz, doğru düzgün bilgi verin' deyince 'Koğuşta 3 kişide virüs var, o yüzden görüştüremiyoruz' cevabını aldık.”

O VAZİYETTE 14 KİŞİLİK KOĞUŞTA 

Bold Medya'nın haberine göre zaten bağırsağında kist olan ve ameliyat edilmesi gereken eşi ile kaynının virüse yakalandığını öğrenen Fatma Avcı, e-Nabız’ı kontrol edince ikisinin de test sonuçlarını gördüklerini belirtti. Fatma Avcı ayrıca eşinin 14 kişilik bir koğuşta kaldığını da ifade etti.

Öte yandan Tatvan Devlet Hastanesi'ne 20 mahpusun götürüldüğü belirtildi.

AHMET AVCI’NIN TEST SONUCU


MECİT AVCI’NIN TEST SONUCU

 



İKİ KARDEŞ DE ÖĞRETMEN

Sosyal bilgiler öğretmeni Mecit Avcı, 2016 yılı ağustos ayından bu yana Bitlis Cezevi'nde tutuklu. Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avı soruşturmalarında gizli tanık ifadelerine dayanılarak tutuklanan Avcı, örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Dosyası Yargıtay’da.

BAĞIRSAĞINDA KİST OLAN HASTA BİR TUTUKLU

20 yıldır tek böbreğiyle yaşayan tarih öğretmeni Ahmet Avcı (44) ise aynı zamanda hasta bir tutuklu. 10 aydır hapiste olan Avcı’nın bağırsağında 6 ay önce kist tespit edildi. 

27 Ocak 2020’de Bitlis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve endoskopi yapılan Avcı’ya doktor, “Hemen ameliyat olmalısınız.” demesine rağmen bugüne kadar tedavisi yapılamadı. 

Avcı, Koronavirüs salgını ve cezaevindeki hijyenik olmayan ortam sebebiyle ameliyat olmak istemedi. Cadı avı soruşturmalarında 5 Ekim 2019’da tutuklanan Avcı, 7,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Ahmet Avcı’nın dosyası da Yargıtay’da.

GERGERLİOĞLU: NEDEN GİZLENİYOR?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Adalet Bakanlığı’na Bitlis Cezaevi'ndeki vak'alarının niçin gizlendiğini sordu.

Gergerlioğlu Şahsi Twitter hesabında, “Corona niye gizleniyor? @adalet_bakanlik 3 gündür Bitlis cezaevini arıyoruz, bize doğru düzgün cevap vermiyorlar. Bugün amcamın da babamın da e nabzına girdim ve covid19 larının pozitif çıktıklarını öğrendim. Babam rahatsız tek böbrekli bu yüzden içerde kalmasından korkuyoruz." dedi.
<< Önceki Haber Günlerce görüştürmediler, arkasından Koronavirüs çıktı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER