Güneydoğu'da yer yerinden oynuyor

“Çözüm Süreci”nde faaliyetlerine göz yumulan PKK’nın son dönemde terörü tırmandırması ile yoğunlaşan çatışmalar, halkı göçe zorluyor.

Güneydoğu'da yer yerinden oynuyor

Teröristlerin kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar, tuzakladığı patlayıcılar ve sokağa çıkma yasakları ile çatışmalardan bunalan Diyarbakır’ın Sur ve Silvan, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ilçelerindeki vatandaşlar evlerini terk ediyor.

Binlerce aile göç yollarına düştü
Yeni Asya'nın haberine göre, PKK’nın daha önce kırsalda yaptığı saldırıları şehirlere taşıyarak hayatı adeta felç etmesi nedeniyle, aralarında dar gelirlilerin de olduğu binlerce aile can güvenliği endişesiyle sıcak yuvalarını geride bırakıp, soğuk havaya rağmen çocuklarıyla yollara düştü.

20 bin aile göç etmek zorunda kaldı
Silopi Muhtarlar Derneği Başkanı Ökten: “Hendek ve barikatların yoğun olduğu mahallelerde yaklaşık 20 bin aile göç etti. Çok ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Eğer böyle devam ederse, ilçe nüfusunda ciddî oranda azalma olacak.” 

Güneydoğu göçüyor
Terör örgütü PKK’nın daha önce kırsalda gerçekleştirdiği saldırılarını şehirlere taşıyarak, hayatı adeta felç etmesi sebebiyle binlerce aile can güvenliği endişesiyle göç etmek zorunda kaldı.

Hükümetin Çözüm Süreci’ni iyi yönetememesi ve PKK’nın da silâh bırakma sorumluluğunu yerine getirmemesi sebebiyle, şehir ve ilçelerde saldırılarını artıran PKK’lı teröristlerin cadde ve sokaklarda kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar, tuzakladığı patlayıcılar, kamufle amaçlı astığı brandalarla hayatı hiçe sayan saldırılarından bunalan vatandaşlar can güvenliği endişesiyle evlerini terk ediyor.

Hayatı kesintiye uğratan terörist saldırılar sebebiyle, aralarında düşük gelirlilerin de olduğu binlerce aile sıcak yuvalarını geride bırakarak, soğuk havaya rağmen çocuklarıyla yollara düştü. Aileler yanlarına aldıkları bazı erzak ve eşyalarıyla başka ilçelere veya kent merkezine giderken, kimi aileler ise daha güvenli gördükleri mahallelerdeki yakınlarının evine sığındı.

Binlerce aile terör mağduru
Teröristlerin saldırıların yoğunlaştığı Diyarbakır’ın Sur ve Silvan ilçesi, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçesi ile Mardin’in Nusaybin ilçesinde binlerce aile evlerini terk etmek zorunda bırakıldı. Terör saldırılar sebebiyle elektrik, su ve kanalizasyon şebekesinin zarar görmesi, hendek kurulan ve barikat kazılan cadde ve sokaklarda çöplerin düzenli olarak toplanamaması vatandaşların mağduriyetini artırıyor.

Tarihî Sur ilçesini yaşanmaz hale getiren terörist saldırılar ve baskılarla adeta göçe zorlanan vatandaşlar, terör örgütüne tepki gösteriyor. Sur ilçesinde Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde yaşayan yüzlerce aile, kentin diğer ilçelerine taşındı. Silvan’da da Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde hayatını sürdüren ailelerin büyük kısmı çareyi göç etmekte buldu.
<< Önceki Haber Güneydoğu'da yer yerinden oynuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER