Güneşli havayı gören meydana gitti


Yozgat'ta uzun süre devam eden soğuk ve yağışlı havanın ardından bugün hava sıcaklıklarının hissedilir derece artmasını fırsat bilen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu.

Son yılların en yağışlı ve soğuk mevsiminin yaşandığı ilde, çoğunluğunu Suriyeli mültecilerin oluşturduğu kalabalık, meydanda gezerek vaktini geçiriyor. Öğle vakti meydanda toplanan kimi vatandaşlar ise merdivenlere oturup güneşin tadını çıkarıyor.

Sıtkı Turan (62) isimli emekli vatandaş, son yılların en yağışlı ve soğuk mevsiminin yaşandığını belirterek, "Bu yıl önceki yıllara göre bol ve bereketli geçiyor. Uzun zamandır ilk defa böyle güneşli havaya rastladık. Emekli olduğumuz için arkadaşlarımızla bu güzel güneşli havayı fırsat bilerek zamanımızı geçiriyoruz. İkindi namazı saatine kadar burada sohbet ediyoruz. İnşallah kışın son aylarında da yağış bereketiyle devam eder." dedi.

Ahmet Arslan da (65), "Emekli olduğumuz için gidecek fazla bir yer yok. Arkadaşlarımızla burada toplanıyoruz, güneş altında sağa sola volta atarak, sohbet edip zaman geçiriyoruz. Allah'a şükür bu yıl oldukça yağışlı geçiyor. Kar rahmet berekettir. İnşallah daha da devam eder. Çünkü bu yağışlar olmasa yazın kuraklıktan dolayı su sıkıntısı yaşanır. Ayrıca çiftçilerimiz açısından da bol ve bereketli bir yıl olur." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Güneşli havayı gören meydana gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER