iPhone'lu dilenciler yakalandı

Polisler, son model cep telefonu kullanan dilencilerin paralarını sakladıkları yeri görünce şok oldu.

iPhone'lu dilenciler yakalandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Cuma Namazı nedeniyle bugün kentin bir çok bölgesinde dilenci operasyonu yaptı. Vatandaşlardan duygu sömürüsü yaparak para toplayan dilencileri cami önlerinde bir bir toplayan zabıta ekipleri Zabıta Daire Başkanlığına götürerek üst araması yaptı. Bu sırada dilencilerin kullandığı cep telefonları ise dikkat çekti. Bayan dilencilerin üzerinden çıkan son model cep telefonları zabıta ekiplerini şoke etti.


Iphone’nun son modellerini taşıyan dilencilerin para gizleme teknikleri ise görenleri hayrete düşürdü. Dilencilerin üst aramasını tamamladıktan sonra az miktarda para bulan zabıta ekipleri durumdan şüphelenerek eşyaları da inceledi. Poğaçaların bulunduğu torbanın ağır olduğunu fark eden zabıta ekipleri poşeti açarak inceledi. 

İlk olarak fark edilmeyen paralar poğaçaların ağırlığıyla fark edildi. Madeni paraları poğaçaların arasına sıkıştıran dilenciler görenleri hayrete düşürdü. Burada yüklü miktarda parayı bulan zabıta ekipleri diğer poşetleri de incelemeye devam etti. Çocuk bezinin ağırlığından da şüphelenen zabıta ekipleri çocuk bezlerini yırtarak içine gizlenen paraları çıkardı. Yakalanan dilencilerin yarım saat içinde topladığı 500 TL’ye el koyan zabıta ekipleri Suriye uyruklu olan dilencileri Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim ederken diğer dilencileri memleketlerine gönderdi.
<< Önceki Haber iPhone'lu dilenciler yakalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER