Zidane mi, Materazzi mi? - Video

Dünya Kupası final maçında Fransız oyuncu Zinedine Zidane ile İtalyan oyuncu Marco Materazzi arasında yaşanan İşte bu görüntülerle başlayan ve spor gündeminin 1. numaralı konusu haline gelen tartışma

Zidane mi, Materazzi mi? - Video



Klip yüklenmeye başlamazsa play tuşuna basarak birkaç kez deneyin. FIFA, MATERAZZI'YE SORUŞTURMA AÇTI Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Dünya Kupası final maçında Zidane'ın kafa attığı Materazzi hakkında disiplin soruşturması açtı. MATERAZZI ISRARLI Materazzi, Zidane'ın annesine küfür etmediğini savunmaya devam ederken, kafa atma olayının ardındaki nedenin bir küfür olduğu netleşti, ancak küfürün içeriği halen tam olarak anlaşılamadı.
Zidane, dün Fransız Canal+ televizyonunda yaptığı açıklamalarda, Materazzi'nin olay öncesinde tam 3 kez annesine ve kızkardeşine küfrettiğini söyledi. Buna karşılık Materazzi ise, Zidane'ın annesine küfür etmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığı konusunda ısrarcı bir tutum sergiliyor.
Materazzi, bugün İtalyan basınında yer alan beyanatlarında, ''Anaya küfür etmem, ihtimal dışı. Beni tanıyanlar, bugün bile annemden söz ederken ağlayasım geldiğini bilirler. Annemi kaybettiğimde 15 yaşındaydım. Bu, benim için halen kanayan bir yaradır. ifadelerini kullandı. ''İHTİMALLERİ ELEMEYE DEVAM EDECEK OLURSAK...'' Milano'da, dün gece La Gazzetta dello Sport'ta düzenlenen bir basın toplantısında, İtalyan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Materazzi, küfürün içeriği konusunda ise tam bir bilgi vermedi.
Zidane'ın annesine sövmediğini belirten Materazzi, gazetecilerin ''O zaman geriye sadece kız kardeş kalıyor?'' sözleri üzerine, ''Şayet ihtimalleri elemeye devam edecek olursak...'' dedi. ''BENİM PROVOKASYONUM FORMAYI ÇEKMEKTEN İBARET'' Materazzi, kendisinin provokatörlükle suçlanmasına karşılık, ''Benim yaptığım provokasyon, Zidane'ı formasından çekmekten ibaret. Onun yükselip kafa atmasını engellemek istemiştim. Zira, Buffon'un büyük bir kurtarış yaptığı andaki türden tehlikeli bir kafa vuruşu yapmasından çekiniyordum'' diye konuştu.
Materazzi, ''Yani hadise senin sadece Zidane'ı tutmandan mı kaynaklandı?'' sorusuna karşılık olarak ise, şunları söyledi:
''Hayır. Tabii ki hayır. Ama televizyon görüntülerini izlerseniz, önce benim değil, onun konuştuğunu görebilirsiniz. Beni ilgilendiren tek şey tüm dünyaya tek bir şeyi haykırmak. Kullandığım cümlede, din, siyaset ve ırkçılıkla ilgili bir şey yoktu.
Zidane, benim bazı lafları söylemediğimi iyi biliyor. Kendisi benim takdir ettiğim bir oyuncu. İtalya'da oynadığı dönemde, formalarımızı takas ettiğimiz de oldu.'' ''ALTIN TOP'U GERİ ALMAK DOĞRU OLMAZ'' İtalyan oyuncu Materazzi, UEFA'nın Zidane'dan Altın Top ödülünü geri alabileceğine ilişkin söylentiler konusunda, ''Ben bunu doğru bulmuyorum. Zidane, Altın Top'u sahada yaptıklarıyla kazandı. Zidane'ı, kafa olayı gibi tek bir hadiseyle yargılayıp ödülü geri almak doğru olmaz'' diye konuştu.
Materazzi, Zidane'ın annesinin kendisi hakkında öfke dolu beyanatlar vermesi konusunda ise, ''Bunu anlayışla karşılarım. Kadının, gazetelerdeki yalan haberleri okumasının ardından, öyle bir tepki vermesi normal'' dedi. ZIDANE NE SÖYLEMİŞTİ? Fransız futbolcu Zinedine Zidane, ''İnsanlardan özür dilerim, ama pişman değilim'' demişti.
Canal+ kanalında konuşan Zinedine Zidane, maç sırasında kendisine ''çok ağır sözcüklerle'' küfür edildiğini savundu.
''Bu olayı TV'de gören çocuklardan özür dilerim'' diyen Zidane, ''Hareketimin affedilir tarafı yok. Elbette yapılmaması gereken bir hareketti. Bunu açıkça ve yüksek sesle söylüyorum, zira olay 2-3 milyar TV seyircisi ve milyonlarca çocuğun gözleri önünde oldu'' diye konuştu.
Özellikle çocuklardan özür dileyen ünlü futbolcu, ''Bu çocukların eğitimi için çalışan ve onlara nelerin yapılıp nelerin yapılmaması gerektiğini öğreten eğitimciler ve diğer insanlardan özür dilerim'' dedi.
Zidane, kafa attığı Materazzi'nin sözlerine ilişkin soruya ise şu cevabı verdi: ''Bunlar çok kişisel şeylerdi, annem ve kızkardeşimle ilgili. Çok ağır şeyler söyledi. İlk duyduğunuzda oradan uzaklaşırsınız. Ben de öyle yaptım. Ama 3. kez duyunca...''
Zidane'a, Materazzi'nin hakaretlerinin ırkçı olup olmadığı ise sorulmamıştı.
Ünlü futbolcu, maçın 110. dakikasında oyundan atılmasına yol açan hareketinden pişman olmadığını söyledi. Zidane, ''Hareketimden pişman değilim. Zira pişmanlığım, onun böyle konuşmaya hakkı olduğu anlamına gelir. Bunu yapamam, yapamam. Bunu söyleyemem. Yok, onun o söylediklerini söyleme hakkı olamaz'' diye konuştu.
Materazzi ise, Zidane'a küfür ettiğini itiraf etmiş, ancak sözlerinin, sahalarda hemen her futbolcunun ağzından çıkabilen sözler oduğunu, küfürlerinin Zidane'ın anne ve kızkardeşiyle ilgili olmadığını ileri sürmüştü. APPIAH: BEN DE AYNI ŞEYİ YAPABİLİRDİM Fenerbahçe'ye transferinden önce İtalya Ligi ''Serie A''da Juventus forması giyen Appiah, bir basın mensubunun Zidane'ın hareketini sorması üzerine şunları kaydetti:
''Futbolda sinirlendiğiniz zaman bazen kendinizi kontrol edemiyorsunuz ve böyle şeyler olabiliyor. Materazzi sanırım kötü sözler söyledi. Bundan dolayı da kendini tutamadı. Ama Zidane çok büyük bir futbolcu, futbolun içinde böyle şeyler olabiliyor.''
Bir basın mensubunun ''Zidane'ın yerinde olsan sen de aynı hareketi yapar mıydın?'' sorusuna ise Appiah, gülerek, ''Belki ben de yapabilirdim'' diye yanıt verdi. AA ZIDANE İÇİN ŞARKI DA YAPILDI Fransa Milli takım kaptanı Zinedine Zidane'ın final maçında İtalyan savunma oyuncusu Marco Materazzi'nin göğsüne attığı kafa Fransızca bir şarkıya konu oldu. Emmanuel- Sebastien Lipszyc kardeşlerle Franck Lascombes tarafından yazılan ve bestelenen "Coup de Boule" (Kafa Atma) adlı şarkıda 'Zidane kafayı geçirdi', nakaratları dikkat çekiyor. Karayip ritmleriyle yazdıkları şarkıyı arkadaş çevresine dağıtıp onları teselli etmek isteyen üç kafadarın bu girişimi Fransız radyolarına kadar ulaşınca Coup de Boule birdenbire en fazla istek alan parça haline geldi. Şu anda dört büyük plak şirketiyle görüşen üçlü, şarkıya 100 bin euro fiyat biçmiş durumda. medyatava.com GELECEK HAFTA YÜZLEŞECEKLER Dünya Kupası finaline damgasını vuran kafa atma olayıyla ilgili olarak Marco Materazzi ile Zinedine Zidane'ın önümüzdeki hafta Salı günü Zürih'de yüzleştirileceği belirtildi.
İtalyan medyasında yer alan haberlere göre, FIFA Disiplin Komitesi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılacak yüzleştirmeyle, futbolcular komite önünde savunma verecek. Savunmalar FIFA Disiplin Komitesi tarafından spor etik ve disiplini açısından değerlendirilerek karar bağlanacak. Hürriyet
<< Önceki Haber Zidane mi, Materazzi mi? - Video Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER