Zaman'dan yandaş kanalı duman eden haber

Ekrem Dumanlı'nın internette yayınlanan sorgu görüntüleri üzerinden kara propaganda yapan yandaş AHaber televizyonunda, Fidel Okan çok tartışılacak bir belge yayınladı. Zaman Gazetesi bu yayın üzerine yandaş kanala hodri meydan dedi...

Zaman'dan yandaş kanalı duman eden haber

Seyirciye algı operasyonu çekilen programda, mahkeme tutanağı, Ekrem Dumanlı'yı duman eden belge diye sunuldu. Ancak, skandal yayında, şu önemli husus gözden kaçmadı. Kısıtlılık kararı bahane edilerek avukatlara bile gösterilmeyen dosyada yer alan bir mahkeme tutanağı, bu şahıslara nasıl ulaştırıldı?

Duruşmayı kayda alan 1. Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun, tutanakla CD'leri taraflara teslim etti. Ekrem Dumanlı'nın avukatları, bir nüshası kendilerinde olan bu kaydın internette yayınlanması üzerine ise suç duyurusunda bulundu. Görüntüyü Youtube'a yükleyen yada yükleyenlerin bulunmasını istedi.

Öte yandan Bugün TV'de 'Özgür İfade' programına konuk olan Ekrem Dumanlı, söz konusu görüntünün internette yayınlanmadan önce Ankara'da bazı önemli isimlere izlettirildiği duyumunun kendisine geldiğini açıklamıştı.

Hal böyle iken, yandaş kanalda ‘bundan kim faydalandı' mantığıyla peşin hüküm verip, görüntüyü avukatların internete yüklediğini ima etme kurnazlığına kaçılması şaşkınlıkla karşılandı.

Programın sunucusu Sevilay Yükselir, "2 saatlik ifadenin 2 dakikalık görüntüsü alınıyor. Mahkeme Başkanı'nın önünde şov yapılıyor. Keşke tüm ifade görüntülerini yayınlasalarmış.” diyor. Yayındaki bir başka garabet de burası. Sevilay Yükselir, ifadenin 2 saat olduğunu söylüyor. Oysaki avukatlardan bile köşe bucak saklanan dosyadan sızdırdıkları veya kendilerine sızdırılan tutanağa bakarlarsa, tüm savunmanın 45 dakika, Ekrem Dumanlı'nın ise sadece 10 dakika söz aldığı ve ‘2 köşe yazısı ile 1 haberden' yani gazetecilik faaliyetinden sorgulandığını görecekler.

Bu arada bir çağrıda bulunalım; Dosyadaki tutanağı alıp size verenler, istemeniz halinde 2 saat olduğunu iddia ettiğiniz CD'yi de anında tarafınıza ulaştıracaktır. Yüreğiniz yetiyorsa, ekranlarınızda kaydın tümünü yayınlayın ve tüm Türkiye gerçekleri görsün. ZAMAN
<< Önceki Haber Zaman'dan yandaş kanalı duman eden haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER