Yolsuzluk fezlekelerinde dikkat çeken gelişme

MHP’li Vural, 17 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında 4 eski bakanla ilgili Meclis’e gönderilen fezlekelerin incelenmesine izin verilmediği için mahkemeye başvurdu.

Yolsuzluk fezlekelerinde dikkat çeken gelişme

MHP Grup Baş­kan­ve­ki­li Ok­tay Vu­ral, 4 es­ki ba­kan ile il­gi­li fez­le­ke­le­ri in­ce­le­mek için mah­ke­me­ye baş­vur­du­ğu­nu anım­sa­ta­rak, An­ka­ra 11. İda­re Mah­ke­me­si­’nin yap­tı­ğı baş­vu­ru­yu ka­bul et­ti­ği­ni ve TBMM Baş­kan­lı­ğı­’n­dan sa­vun­ma is­ten­di­ği­ni açık­la­dı.

“30 GÜN SÜ­RE VA­R”

Vu­ral, TBMM’­de ba­sın top­lan­tı­sı dü­zen­le­ye­rek gün­de­me iliş­kin açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Vu­ral, 17 Ara­lık yol­suz­luk ve rüş­vet so­ruş­tur­ma­sın­da adı ge­çen es­ki ba­kan­lar Ege­men Ba­ğış, Mu­am­mer Gü­ler, Za­fer Çağ­la­yan ve Er­do­ğan Bay­rak­tar hak­kın­da ha­zır­la­nan ve TBMM’­ye gön­de­ri­len fez­le­ke­le­ri in­ce­le­mek için Mec­lis Baş­kan­lı­ğı­’na baş­vur­du­ğu­nu ha­tır­lat­tı. Bu­ra­dan so­nuç ala­ma­yın­ca 7 Ni­sa­n’­da An­ka­ra 11. İda­re Mah­ke­me­-
si­’ne baş­vur­du­ğu­nu be­lir­ten Vu­ral, mah­ke­me­nin da­va­yı ka­bul ede­rek ida­re­den sa­vun­ma is­te­di­ği­ni be­lirt­ti.

22 Ni­sa­n’­da ve­ri­len ka­ra­rın ken­di­si­ne ye­ni ulaş­tı­ğı­nı kay­de­den Vu­ral, “TBMM Baş­ka­nı, İda­re Mah­ke­me­si­’ne 30 gün için­de sa­vun­ma ha­zır­la­ma­sı ge­rek­mek­te­dir. Mil­let­ve­kil­le­ri­nin ege­men­lik yet­ki­si­ni kı­sıt­la­yan bu zih­ni­ye­te kar­şı, mil­let­ve­kil­le­ri bu da­va­nın so­nu­cun­da bu böl­ge­le­ri in­ce­le­me yet­ki­si ala­cak­tı­r” de­di.

“MAZERET ARA­MA­SIN­LA­R”

So­ruş­tur­ma ko­mis­yo­nu üye­li­ği ile il­gi­li bir so­ru üze­ri­ne Vu­ral, MHP ola­rak iç­tü­zü­k­te be­lir­ti­len hü­küm­le­ri kap­sa­ya­cak şe­kil­de, ko­mis­yon­da üye­lik sı­fa­tı­nı ta­şı­ya­cak mil­let­ve­kil­le­ri­nin ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Vu­ral, “O­ra­ya bu­ra­ya sı­ğın­ma­sın­lar. O ko­nuş­muş bu ko­nuş­muş... Bun­lar­la il­gi­li ma­ze­ret ara­ma­sın­lar. Ha­lep ora­da ise ar­şın bu­ra­da. Yü­ce Di­va­n’­a, esas olan yar­gı­lan­ma­dı­r” di­ye ko­nuş­tu.

AK Par­ti­’nin Mec­lis so­ruş­tur­ma­la­rıy­la il­gi­li “g­rup ka­ra­rı al­dı­ğı­nı­” öne sü­ren Vu­ral, “G­rup ka­ra­rı alan AK­P’­nin bu ko­mis­yo­na üye ver­me­me­si da­ha uy­gun ola­cak­tır. Kah­val­tı­lı top­lan­tı­ya mil­let­ve­kil­le­ri­nin ka­tı­lıp gö­rüş­me ya­pıl­ma­sı, AK­P’­li üye­le­rin ta­ma­mı­nın, bu so­ruş­tur­ma­nın Yü­ce Di­va­n’­a git­me­me­si ko­nu­sun­da bir ta­li­mat al­dı­ğı­nı or­ta­ya koy­mak­ta­dı­r” di­ye ko­nuş­tu.

‘Hesap vermekten kaçmamalı’

CHP’nin, Başbakan Erdoğan ile ilgili soruşturma komisyonu kurulmasını önereceğinin anımsatılması üzerine Vural, “Fezleke olmamakla birlikte Erdoğan’ın sorumluluğu olduğu, sevk ve idare ettiği açık ve net. Başbakan bu hesabı vermekten kaçınmamalıdır” dedi.

Başbakan önergesi haftaya verilecek

CHP Grup Baş­kan­ve­ki­li Akif Ham­za­çe­bi, 17 Ara­lık yol­suz­luk ve rüş­vet ope­ras­yo­nu sü­re­cin­de or­ta­ya çı­kan te­le­fon ka­yıt­la­rı ve id­di­alar ne­de­niy­le Baş­ba­kan Er­do­ğan hak­kın­da, ge­le­cek haf­ta so­ruş­tur­ma öner­ge­si ve­re­cek­le­ri­ni söy­le­di.

Mer­sin Mil­let­ve­ki­li Ali Rı­za Öz­türk ile bir­lik­te TBMM’­de ba­sın top­lan­tı­sı dü­zen­le­yen Ham­za­çe­bi, bir so­ru üze­ri­ne, Baş­ba­kan hak­kın­da­ki so­ruş­tur­ma öner­ge­si­ni önü­müz­de­ki haf­ta ve­re­cek­le­ri­ni be­lir­te­rek şöy­le devam etti:

‘KOMİSYON KURULMAK ZORUNDA’

“Re­cep Tay­yip Er­do­ğan ile il­gi­li ola­rak or­ta­ya çı­kan id­di­alar ne­de­niy­le sav­cı­la­rın ha­re­ke­te geç­me­si­ni bek­le­dik. An­cak gör­dük ki yar­gı üze­rin­de, sav­cı­lar üze­rin­de hü­kü­met ta­ra­fın­dan oluş­tu­rul­muş bü­yük bir bas­kı var­dır. O ne­den­le biz med­ya­da yer al­mış olan ve ken­di­si­nin de doğ­ru­la­dı­ğı, in­kâr et­me­di­ği bil­gi­le­re da­ya­na­rak Sa­yın Baş­ba­kan hak­kın­da bir Mec­lis so­ruş­tur­ma öner­ge­si­ ve­ri­yo­ruz. Re­cep Tay­yip Er­do­ğan hak­kın­da da TBMM bir so­ruş­tur­ma ko­mis­yo­nu kur­mak zo­run­da­dır.”

“Cum­hur­baş­ka­nı ada­yı­na iliş­kin MHP Ge­nel Baş­ka­nı Dev­let Bah­çe­li­’nin ça­tı ada­yı öne­ri­si ol­du. MHP’­den bir ran­de­vu ta­le­bi gel­di mi?” so­ru­su­na ise Ham­za­çe­bi “Ha­yır gel­me­di­” ya­nı­tı­nı ver­di.

<< Önceki Haber Yolsuzluk fezlekelerinde dikkat çeken gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER