Yeni Şafak'a göre Başbakan 'tapeci'

Yeni Şafak, böcek olayında bir polisi karalarken, Erdoğan'ın pek bilinmeyen bir özelliğini ortaya çıkardı. Yeni Şafak Gazetesi, yasa dışı dinleme kaydı getirenlerin Erdoğan tarafından ödüllendirildiğini yazdı.

Yeni Şafak'a göre Başbakan 'tapeci'

Başbakan Erdoğan, iki yıl önce kendisinin de dinlendiğini söyleyerek ofisinde böcek bulunduğunu açıklamıştı. Dinleme olayıyla ilgili tartışmalar o gün bu gündür sürerken olay yeri incelemesinde bulunan polisler uzun süre böceği bulamamış, ancak gelen MİT görevlileri böceği  elleriyle koymuş gibi elektrik prizinin içinde bulmuşlardı.

Aradan 2 sene geçtikten sonra 11 polis gözaltına alınırken, aralarında Başbakanlık Koruma Dairesi Eski Başkanı Mehmet Yüksel’in de bulunduğu polislerden 6’sı savcılık tarafından mahkemeye sevkedilmeden serbest bırakıldı. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilen 5 polis ise mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

YENİ ŞAFAK, ERDOĞAN’I TAPE'Cİ İLAN ETTİ

Havuz medyası, böcek olayı ile ilgili çok konuşulacak bir skandala daha imza attı. Ankara kulislerinde 5 polisle ilgili en üst düzeyden gelen tutuklanma talepleri konuşulurken, Sabah gazetesi 5 polisin mahkemeye sevk edilmesinin hemen ardından, ortada tutuklama yokken yayınladığı haberde '5 polis tutuklandı' dedi.

İkinci skandal ise, Albayraklar'a ait Yeni Şafak Gazetesi'nden geldi

Yeni Şafak’ta yayınlanan haberde eski Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel karalanmaya çalışıldı. Yüksel’in mesleğinde hızlı yükseldiği anlatılan haberde, kariyer basamaklarını nasıl tırmandığı anlatıldı. Habere göre, yasa dışı dinleme kayıtlarını getirenler Erdoğan’ın güvenini kazanıyordu. Mehmet Yüksel de bu yola başvurarak, Erdoğan’ın güvenini kazandı mesleğinde kariyer yaptı.

Yeni Şafak’ın skandal niteliğindeki haberinde şu ifadeler kullanıldı:


“Tapelerle Yükseldi
"

Böcek soruşturmasında gözaltına alınan Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel'in hızlı yükselişin sırrına ilişkin ilginç iddialar ortaya atıldı. Başbakan'ın yakınlarınıı dinleyen paralel şebekenin kayıtları Yüksel'e verdiği, Yüksel'in de Erdoğan'a sunarak güvenini kazandığı öne sürüldü.

<< Önceki Haber Yeni Şafak'a göre Başbakan 'tapeci' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER