Yazıcıoğlu'nun sır ölümünün arkasındaki bilinmeyen detay

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Samanyolu Haber TV'de katıldığı Haber Özel programında merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun sır ölümüyle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yazıcıoğlu'nun sır ölümünün arkasındaki bilinmeyen detay

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, Samanyolu Haber TV'de katıldığı Haber Özel programında merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in, Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin olarak suikast dediği VTR ile başlayan programda Kaptan Kartal, ilk olarak Muhsin Yazıcıoğlu'nun suikastle mi hayatını kaybetti? sorusuna muhattap oldu. Kaptan, bu soruya "Evet elimizdeki belgeler, bilgiler, yaklaşık 130 klasör dava dosyası mevcut. Benim şahsi fikrim  Muhsin Yazıcıoğlu, suikaste ne yazık ki kurban gitmiştir, şehit olmuştur. Biz kimseyi suçlamıyoruz. Diyoruz ki böyle böyle atamalar yapılmış. Bu atamalar bilerek mi yapılmış bilmeyerek mi yapılmış? Hükümet yetkililerinden biri çıksın buna cevap versin. Diyorum ki Muhsin Yazıcıoğlu suikastinde bir yerinden ismi geçen vali, emniyet müdürü...  Mesela Kayseri Valisi Danıştay üyesi oldu. Kahramanmaraş Valisi, önce Kamu Güvenlik Müsteşarı oldu sonra Büyükelçi oldu. Yalansa çıksın konuşsunlar. Kayseri Emniyet Müdürü, o da şu anda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelede Daire Başkanı oldu ve bu kişi soruşturma geçirdi. Kahtamanmaraşta takipsizklik veren savcı Çorluya başsavcı olarak atandı. Avukatlarla itiraz ettiğimiz Gaziantep 3.Ağır Ceza Mahkemesinin hakimi takipsizlik kararını kaldırdı ve düz hakim olarak atandı. Daha kötüsü Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı daha 5 aylık görevdeyken normal savcı olarak atandı." şeklinde cevap verdi.

"ANADOLU HALKI YAZICIOĞLU'NIN ŞEHİT EDİLDİĞİNE HEM FİKİR"

Sürekli Anadolu'da seyahatler yaptığını belirten Kartal "Herkes Yazıcıoğlu'nun şehit edildiğine hem fikir. Niye hem fikir ya kardeşim senin radarların kararmadı kararmadı da Yazıcıoğlu'nun helikopteri düşünce mi karardı? Bize gelsinler bunu açıklasınlar bunu bekliyoruz biz "diyerek şöyle devam etti;

"Mesela kimse bilmiyor ama biz arama kurtarma yaparken orada askeri helikopter düştü. Helikopterden çalınan parçalarla ilgili olarak Abdullah Gül demişti ya 'keçiler mi çaldı?' o keçiler mi çaldıkları dedikleri muvazzaf askerler, AKP iktidarının  3. yargı paketinden özgürlükler hakimi kapsamında tamamı serbest kaldı."

"BİR TEK BUNUN CEVABINI İSTİYORUZ"

Programda merhum gazeteci İsmail Güneş'in olay yerinden 112 ile konuşmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Kartal, "Çenesi kırık adam kendisini bu kadar iyİ ifade edemez. Erhan abiyle konuşuyor.Kimi kandırıyorlar ya  İsmail kayarak oraya gitmiş. Yanında bulunan sandalye, karın üstünde, sonradan konmuş gibi normalde tipinin altında olması lazım. Sivil Havacılık Genel lMüdürlüğü diyor ya hani kar vardı, tipi vardı. Niye uçun o zaman bu helikopteri? niye uçuş izni verdiniz? Mesela bizim iddiamız Malatya Erhaç ve Amasya Merzifon hava üssünden sizin eğitim uçaklarınız burada uçuş yaptı mı yapmadı mı? Bir tek bunların cevabını istiyoruz. Çünkü biz orada uçakların uçtuğunu ve helikopteri türbülansla düşürdüğünü düşünüyoruz" Muhsin başkan arsız olmadı, yolsuz olmadı, şehit oldu.

Yazıcıoğlu'nun sır ölümünün arkasındaki bilinmeyen detay | samanyoluhaber.com "VATANDAŞ YAZICIOĞLU'NUN PEŞİNE DÜŞECEKKEN ORTADAN KALDIRDILAR"


Kaptan Kartal, Haber Özel'de Muhsin Yazıcıoğlu'nun neden suikastin hedefi olduğu sorusuna da cevap verdi."  Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında 2004'te dönemin ABD Dıişleri Bakanı Rise'nin "Bu coğrafya yeniden şekillenecek" sözlerine atıf yaptı ve Yazıcıoğlu'nun o dönemde ayrımcılığı reddeden sözlerini hatırlatarak  "Yazıcıoğlu yaşasaydı bugün bu cografyada bu kadar rahat hareket edemezlerdi.Bugün Muhsin Yazıcıoğlu yaşasaydı bu ülke bölünme tehlikesi yaşamayacaktı. Tam vatandaşın Yazıcıoğlu'nun arkasına düşecekken, Yazıcıoğlu'nun ortada olmaması gerekiyordu. Halka yakın bir profilin ortada olmaması gerekiyordu. " ifadelerini kullandı. 


"KÖYLÜLER ENKAZIN FOTOĞRAFLARINI SİLMİŞ"

Helikopter enkazını ilk bulan köylülerin olayla ilgili konuşmaktan imtina ettiğini vurgulayan Kartal, "Enkazı bulan köylüler ilk anda telefonlarıyla resim çekmişler. O resimlerin tamamı silinmiş. Neden sildirdiniz o resimleri. Çıksın birisi bunu açıklasın" diye konuştu.

SAMANYOLUHABER.COM


<< Önceki Haber Yazıcıoğlu'nun sır ölümünün arkasındaki bilinmeyen detay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER