Yavru ayıya evinde bakıyor

Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürü Fatma Karahan, donmaktan son anda kurtarılan yavru ayıyı evinde biberonla besleyerek yavru ayıya adeta annelik yapıyor.

Yavru ayıya evinde bakıyor

Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Sinop Şube Müdürü Fatma Karahan, AA muhabirine, Ayancık ilçesi Söküçayır köyünde, mezarlıkta temizlik yapan vatandaşların, donmak üzere olan bir yavru ayı bulduğunu ve durumu kurumlarına haber verdiğini söyledi.

Yavru ayının bölgeye gidilerek bulunduğu yerden alındığını belirten Karahan, yavru ayıyı veteriner kontrolünde evine getirerek ayının bakımını üstlendiğini, evde en büyük yardımcısının 14 yaşındaki oğlu olduğunu belirtti.

Karahan, "Ayaklarında donmadan ötürü pençelerinin yani tırnaklarının dökülme durumu söz konusuydu. Yapılan tedavi sonucunda iki ayağını kurtardık. Arka ayaklarında sıkıntıları var, bunların tedavisi ise devam ediyor. Evde bana ayının bakımı sırasında en büyük yardımı oğlum Deniz yapıyor" dedi.

Karahan, bölgede yavru ayının annesinin de arandığını, bulunması halinde yavrunun doğal ortamına bırakılabileceğini sözlerine ekledi.
<< Önceki Haber Yavru ayıya evinde bakıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER