Yargıçlar hükümetin düzenlemesine karşı

Yargıçlar HSYK'nın yapısının değiştirilmesine karşı çıktı.

Yargıçlar hükümetin düzenlemesine karşı

  • Hükümetin HSYK düzenlemesine yargıçların neredeyse tamamı karşı...
  • Komisyonda görüşmeleri süren tasarıya hakim ve yargıçların yüzde 89'u karşı çıktı. 
  • Destek ise sadece yüzde 6'da kaldı. 

Çoğunlukla yargı mensuplarının üye olduğu Adalet.org isimli internet sitesinde HSYK tasarısı için anket yapıldı. Ankete göre hakim ve savcıların neredeyse tamamı değişiklik yapılmasına karşı. 

Hala devam eden ankete, yaklaşık 3 bin yargı mensubu katıldı. Ankette yargı mensuplarına, "HSYK'nın yapısının ve işleyişinin değiştirilmesine ilişkin tasarının içeriği ve amacı hakkında ne düşüyorsunuz?" sorusu yöneltildi.

Oylamaya katılan yargıçlardan yüzde 89'u tasarının yargı bağımsızlığına aykırı olduğunu belirterek düzenlemeye karşı çıktı. Değişikliğe destek verenler ise sadece yüzde 6'da kaldı. 

Ankette "Bu tasarıya her şartta karşıyım. Amaç yargıyı etkisiz kılmaktır" şeklinde bir şık konuldu. Bu şıkkı katılımcılardan yüzde 58.7'si işaretledi. 

Diğer yandan aynı ankette "Bu tasarıyı destekliyorum. Amacı yargı bağımsızlığını sağlamaktır" şeklinde de bir şık yer aldı. Bu şıkkı işaretleyenlerin oranı ise sadece yüzde 1.32'de kaldı.
 
Ankete katılanların yüzde 30,5'i mevcut HSYK yönetiminden memnun değil. Bu memnuniyetsizliğe karşın hükümetin getirdiği tasarıyı yargı bağımsızlığına aykırı buluyor. HSYK yönetimini beğenmeyip, tasarıyı destekleyenlerin oranı ise yüzde 4,91. 
<< Önceki Haber Yargıçlar hükümetin düzenlemesine karşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER