Yandaş medyadan ilginç haber: Görüşecekler

'Çözüm Yasası'nın ayrıntıları netleşti' diyen Star Gazetesi, MİT Müsteşarı ve MİT mensuplarının Öcalan ve PKK’nın Kandil yöneticileri ile görüşmeler yapabileceğini yazdı.

Yandaş medyadan ilginç haber: Görüşecekler

Hükümet'e yakınlığı ile bilinen Star Gazetesi, Meclis İçişleri Komisyonu’ndan geçen tartışmalı, 'Çözüm' yasasının detaylarını yazdı. Gazeteye göre, MİT Müsteşarı Fidan, Öcalan ile görüşecek. Geri dönen PKK'lılar da doğrudan topluma karışabilecek.

İşte, Star'ın haberinin ilgili bölümleri:

Hakan Fidan Öcalan İle Görüşecek

Hükümet, İmralı ve Kandil ile görüşmeyecek. Hükümetin muhatapları HDP başta olmak üzere partiler ve siyasiler olacak. Siyasiler arasında görüşmeler devam ederken, teknik detayları ise MİT ve ilgili güvenlik birimleri yürütülecek. MİT İmralı ve Kandil ile görüşmeler yapacak. Gerektiğinde MİT Müsteşarı ve MİT mensupları Öcalan ve PKK’nın Kandil yöneticileri ile görüşmeler yapabilecek.

HDP’nin Kandil ve İmralı Trafiği

Bu arada Çözüm sürecinin başından itibaren İmralı ve Kandil arasında adeta mekik dokuyan HDP heyetleri, bu aşamada da aktif olarak görüşmeler gerçekleştirecek. HDP’li vekiller, PKK lideri Abdullah Öcalan ve örgütün dağ kadroları arasında aracılık etmeye devam edecek.

PKK'lılar Doğrudan Topluma Karışacak

Dönüş için yasal zeminin hazırlanmasının ardından dağdan inişler için düğmeye basılacak. Örgüt mensupları silahların gömecek. Daha önce belirlenen yol güzergahları ve noktalardan ülkeye giriş yapacaklar. Örgütte yer aldığı sürede herhangi bir suça karışmayanlar doğrudan topluma karışabilecek.?

Star
<< Önceki Haber Yandaş medyadan ilginç haber: Görüşecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER