YSK Başkanı Güven'den son dakika seçim açıklaması

Gözlerin çevrildiği YSK Başkanı Sadi Güven, sağduyu çağrısı yaptı. Hatalara karşı itiraz mekanizmasının çalıştığını vurgulayan Güven, "Kimse çok bağırıyor diye herhangi bir hak elde edemez" dedi..

YSK Başkanı Güven'den son dakika seçim açıklaması

Seçim bitti. Bitmeyen tartışmalar ve üst üste yapılan itirazlarla birlikte gözler Yüksek Seçim Kurulu'na çevrildi. Kurul başkanı Sadi Güven sabah mesaisine başlarken herhangi bir açıklama yapmadı. Mesai bitiminde ise kısa konuştu. YSK Başkanı, "YSK'ya henüz intikal etmiş fazla bir şey yok. Süreç Yüksek Seçim Kurulu açısından daha sonra başlayacak. Halkımız rahat olsun. Bu süreç sağlıklı bir şekilde işlesin. İnsanlarımızın ilçe seçim kurullarını rahat bırakması gerekir. Bu bir yargıdır. Kimse çok bağırıyor diye herhangi bir hak elde etmez. Mevzuata uygun olarak herkesin itirazını yapması gerekir." sözleriyle sağduyu tavsiye etti. 

"İTİRAZ MÜESSESELERİ ÇALIŞIYOR"

Güven, "Halkımızın rahat olması gerekir. 194 bin küsur sandıkta seçim yaptık. Kısmi hatalar olabiliyor. Bu hatalar sebebiyle zaten kurallar, itiraz müesseleri var." ifadelerini kullanarak, hatalara karşı itiraz sisteminin çalıştığının altını çizdi.

CHP'YE YSK'DAN RET

Diğer yandan CHP, İl Seçim Kurullarındaki birleştirme tutanaklarının ilan edilmemesini istemişti. Ancak YSK, bu listelerin yeniden değiştirilebileceği gerekçesiyle talebi geri çevirdi.

<< Önceki Haber YSK Başkanı Güven'den son dakika seçim açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER