Vize problemi kabusunuz olmasın

Herkes 2013 yılının zorlu olacağını söylerken, O müteşebbis kimliğiyle kolları sıvadı ve VİZE AŞ.’nin kurulmasına ön ayak oldu.

Vize problemi kabusunuz olmasın

Türkiye’de seyahat alanında ciddi başarılara imza atan, Alman ERGO/ERV sigorta grubu ve Amerikan Ticaret Odaları Birliği üyesi TABA/AmCham'ın Türkiye çözüm ortağı, İngiliz Ticaret Odası üyesi ve UGK (Uluslararası Girişimciler Kulübü) Kurumsal Yurtdışı seyahatlerinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olan Gökhan Güler, vize alacaklara önemli tavsiyede bulundu.

 
VİZE AŞ.’nin yönetim kurulu başkanlığının yanısıra sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol alıyorsunuz. Amerika'dan geldiniz, seyahatler sürüyor. Yormuyor mu bu tempo?
 
Spor hocam bedenin yükünü azaltmam için ciddi bir rejim listesi verdi, yoksa ayaklar isyan edebilirmiş. İşin şakası bir yana çok şükür yorulmak diye bir şey aklıma gelmiyor. Yaşımız daha çok genç, şimdi zamanıyken çalışıp yeni işler üretmeyeceğiz de ne zaman yapacağız. İnşallah bu sene programımızda yurtdışı olarak 6 ülkeye daha gidip, yine turizm alanında ülkemiz adına yapacağımız iş ziyaretleri olacak.
 
Maşallah diyelim de, aman nazar değmesin… Peki Vize AŞ. nasıl kuruldu ?
 
Günümüzde insanlar kâr yapmak için koşturuyor ama bence aslında hepimiz profesyonel olmak için koşturmalıyız. İşveren olabiliriz ama diğer taraftan da emanetçiyiz. Bakıyorum da şimdi, 7-8 senedir hep kâr yapmak için koşturdum, diğer işlerimizde hep aynı mantıktaydı. Sonunda ne oldu, umduğunuz oldu mu diye sakın sormayın.
Vize AŞ. ise kuruluşunda ne kazanırız mantığıyla değil de, herkesin profesyonel olduğu bir grup arkadaşımız ile nasıl bir değer oluşturabiliriz, fikir birliğinin bayrağını bir yerlere nasıl taşırız diye düşünerek kuruldu. Bunu yaparken hem bu memlekete hayırlı işler yapmaya, hem de Türkiye'nin daha iyi tanınmasını sağlamaya çalışıyoruz. İnsanlarımız yurtdışına ne kadar rahat ve çok gidebilirlerse, bu Türkiye’nin dünyaca tanınmasını kolaylaştıracaktır. Bu noktada bizlere gerçekten büyük görevler düşüyor.
 
Şimdi anlatırken bile heyecanlanıyorsunuz. Vize AŞ.’yi anlatmaya devam..
 
Vize AŞ işe prestij olarak başladı ve bu şirketin yönetiminde-kadrosunda herkes profesyonel. Gerçekten her kişi kendi alanında işlerini çok iyi yapan insanlar. Beni heyecanlandıranda bu zaten. Eskiden de ciddi işler yaptık ama şimdi ile kıyaslanınca biraz daha amatörceymiş gibi görünüyor.
 
Vize İşlem Merkezi Seyahat Hizmetleri AŞ.’yi aradığınızda tek bir telefonla yurtiçi ve yurtdışındaki tüm seyahatlerinizi planlayabilir; seyahat danışmanlığı, araç kiralama, havaalanı transferleri, yurtiçi ve yurtdışı concierge hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.
 
Vize AŞ. “sınırları kaldırır” sloganıyla yola çıktı. Tüm Türkiye genelinde müşterilerimiz bulunmakta ve kendileri için gerekli olan ülkelerin vize işlemlerini takip etmekte, sonuçlandırmaktayız. Şirketimizin en güzel yanı, yaptığı işten gerçekten zevk alan insanların bir arada bulunması.
 
Yanlış anlamayın ama siz bizlerden daha iyi biliyorsunuz ki Türkiye’de çok sayıda seyahat acentası bulunmaktadır. Peki sizi sektörünüzdeki diğer kuruluşlardan ayıran en önemli farklılıklar nelerdir?
 
Seyahat acentelerinde en önemli sorun işinde gerçekten bilgi sahibi, kaliteli personel bulmaktır. Aslında ne yazık ki bu tüm seyahat sektörünün sıkıntısı. Yani turizm alanında acentacısıda, otelciside, transfercisi de bu sorunu sürekli yaşamaktadır. Bizler bu konuda şanslıyız, çünkü başta yönetim kadromuz zaten işine gönül vermiş, gerçekten konusuna hâkim insanlar. Çalışanlarımızda aynı şekilde uzun yıllar özellikle yurtdışı seyahatlerinde uzmanlaşmış bir ekip. Yani yarın 10 kişiye daha ihtiyacımız olsa, alacağımız yeni kişilerin meslek içi eğitimlerini kendimiz verebiliriz. Ve hiçbir sıkıntı yaşamadan 2 haftalık eğitimlerini aldıktan sonra direk masalarına oturup çalışmaya başlayabilirler.
 
Bunun yanı sıra, Vize AŞ., Şişli Plaza 33’de en büyük çözük ortağı olan Yeni Karamürsel Turizm (YKM Turizm) ve Karya Tur Seyahat Acentası ile aynı binada yer alıyor. Bu bizim için stratejik anlamda çok önemliydi, çünkü biz Vize AŞ. olarak YKM Turizm ve kendi bünyesinde işlettiği www.GarantiUcusHatti.com.tr , Karya Tur ve yine aynı şekilde kendi bünyesinde işlettiği www.GezginlerAlemi.com adlı web sayfalarının vize işlemlerinde çözüm ortağıyız. Yani tüm vize işlemlerini biz takip ediyoruz.
 
Çözüm ortaklarımızda Vize AŞ.’nin kurumsal müşterilerine, tek bir telefonla yurtiçi ve yurtdışındaki tüm seyahat planlamasını, araç kiralama, havaalanı transferleri, yurtiçi ve yurtdışı concierge hizmetlerini sağlamaktadır.
 
Gerçekten beklediğimizden daha uyumlu bir partnerlik oldu, firmalar arası enerji tuttu.
 
Yüzünüzdeki gülümsemenin altında bir şey saklımı?
 
Yok, sadece ilk başta çok fazla çekincelerim vardı. Sonuçta hem YKM Turizm, hem de Karya Tur olarak Türkiye’de seyahat işini ciddi anlamda iyi yapan profesyonellerin olduğu bir yönetim ile birlikteyiz.
Ama çok şükür beklediğimizden daha misafirperver insanlar bulduk karşımızda. Aynı binada farklı katlarda olsak ta, sanki her an hep iç içeymişiz gibi.
 
Peki ERGO/ERV grubu bu işin hangi noktasında yer alıyor?
 
ERV, 1907 yılında faaliyete geçmiş ve Almanya’da pazar lideri olan Avrupa’nın önde gelen seyahat sigortası şirketlerindendir. ERV, aynı zamanda ERGO Sigorta Grubu’nun seyahat sigortası alanındaki uzman şirketidir ve aynı zamanda dünyanın önde gelen Reasürans firması ve risk taşıyıcısı olan Münich Re’ye aittir.  Dev bir çözüm ortağı.
 
Türkiye’de ERV Sigorta, ERGO Sigorta A.Ş.’nin yetkili acentesi, aynı zamanda gerek firma gerek yönetim olarak yakın ilişkilerimiz bulunan bir kuruluş ve VİZE A.Ş.’nin vize başvuruları konusunda seyahat sigortası tedarikçisi.
 
Ama iş bu kadarla kalmıyor. Çok uzun zamandır kendileriyle planladığımız bir iş planı sürecini başlatmak üzereyiz. Bize göre bu Türkiye’deki vize başvurusunu tamamıyla değiştirecek bir devrim niteliğinde olacak. Araştırdık, dünyada da örneği bulunmuyor.
 
Konuyu biraz daha açsak?..
 
Ne yazık ki gizlilik yeminimiz var, şimdi burada söyleyemem. Ama şu kadarını diyebilirim, Sn. Başbakanımız ülkelerin bizlerden istediği vizeleri tamamen ortadan kaldırana kadar, biz kendi çabamızla bir nebze “sınırları kaldırır” sloganımızı yerine getirmiş sayacağız. Yani gerçekten içten söylüyorum, Türk vatandaşlarının vize başvurularında büyük kolaylık sağlayacağına inandığımız bir proje. Yakında lansmanını yapacağız.
 
<< Önceki Haber Vize problemi kabusunuz olmasın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER