Uşşak, Hizmet'in parti kurma iddialarına cevap verdi

Gazeteciler Ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak, Samanyolu Haber TV ekranlarında Hizmet Hareketi'nin bir parti ile ilişkilendirilme meselesini ve tarihin en uzun MGK'sı ile beraber tekrar gündeme gelen Kırmızı Kitap hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Uşşak, Hizmet'in parti kurma iddialarına cevap verdi

Gazeteciler Ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak, Samanyolu Haber TV ekranlarında Hizmet Hareketi'nin bir parti ile ilişkilendirilme meselesini ve tarihin en uzun MGK'sı ile beraber tekrar gündeme gelen Kırmızı Kitap hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"HİZMET HAREKETİ, AKTİF OLDUĞU 160 ÜLKEDE DE SİYASETE MÜDAHİL DEĞİLDİR"

Hizmet Hareketi'nin bir parti ile ilişkilendirilmesi çabalarının yeni olmadığını belirten Uşşak,"Malesef bu iddialar son birkaç yıldır sıkça tekrarlanıyor. Hocaefendi'nin etrafında şekillenen Hizmet Hareketi'ni tanıdığım kadarıyla Hizmetin siyasallaşması, Hizmetin bir siyasi partiyle bütünleşmesi geçmişte olmadığı gibi bundan sonra da söz konusu olamaz. Hizmet Hareketi'nin deyim yerindeyse amiral gemisi hükmünde olan hizmetleri eğitim faaliyetleridir.Eğitim hizmetleri de mahiyeti itibariyle bütün siyasi eğilimlere, bütün siyasi görüşlere mensup olan insanların çocuklarına kapılarına açmak zorundadır. Eğer Hizmet Hareketi bir siyasi parti ile bütünleşirse buraya devam etmekte olan öğrenciler, behemhal o siyasi parti mensuplarından olmak durumunda olur. Diğerlerine kapalı olur en azından algı düzeyinde olur.Fiilen bu mümkün değildir. Bu durum Hizmet'in aktif olduğu 160 ülkede de böyledir. Hizmet Hareketi olarak ülke siyasetlerine müdahil değildir." dedi

"HİZMET'İN SİYASALLAŞMASI KENDİSİNİ BİTİRMESİ DEMEKTİR"


Cemal Uşşak, Hizmet Hareketi'ni siyasallaşmakla itham edenlerin asıl rahatsızlığının sebeplerini anlatarak şöyle devam etti;

Bu Cemaate mensup gazeteciler, yazarlar veya iş adamaları. Bunlar etliye, sütlüye karışmasınlar, iktidarları eleştirmesinler, seslerini çıkarmasınlar.Demokrasilerde böyle şeyler söz konusu olamaz. bugünlerde birilerinin sıkça burnumuza tuttuğu sandık fetişizmi üzerinden söyleyeyim  her şey sandık. Demokrasilerde sandık ülkeyi kimin yöneteceğini belirler, ama ülkenin nasıl yönetileceğini belirleyen yasalardır, uluslararası normlardır, temel değerlerdir. Bu normlara ve değerlere uygun yönetim olmadığı zaman vatandaşların eleştirme tenkit etme hakları vardır.Bunu bireyler yapabileceği gibi bireylerin teşkil ettiği kümelerde yapabilir. Ve bu kümelerin bir şekilde Hizmete gönül veren insanlar olmaları da söz konusu olabilir. Bu Hizmet Hareketi'nin siyasallaşması anlamına gelmez. Gelirse, bu Hizmet Hareketi'nin kendisini bitirmesi demektir zaten.

Uşşak, Hizmet'in parti kurma iddialarına cevap verdi | samanyoluhaber.com "BU KAVRAMIN İÇİNE İKTİDARIN TEHDİT OLARAK GÖRDÜĞÜ BÜTÜN YAPILAR GİRER"

Hizmet  Hareketi'nin 28 Şubat MGK'sından daha uzun süren son MGK'da iç tehdit olarak görülmesini de değerlendiren Gazeteciler Ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Cemal Uşşak, 'legal görünümlü illegal yapılar' tabirinin altını çizerek şunları kaydetti;

"Bu kavramın içerisine Türkiye'deki bütün dini cemaatler, hatta dini olmayan seküler yapılar dahi dernek ve vakıf adı altında organize olmuş tüm fikri, dini,sosyal gruplar bu tanıma sokulabilir ve iktidar tarafından tehdit olarak görülebilir."

SAMANYOLUHABER.COM

<< Önceki Haber Uşşak, Hizmet'in parti kurma iddialarına cevap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER