'Ulusal' meselelere Almanya'dan bakacakmış (!)

Ergenekon davası sonuçlandı, hakkında yakalama kararı çıkarılan sanıklardan bazılarının yurtdışına çıkmayı başardığı ortaya çıktı.

'Ulusal' meselelere Almanya'dan bakacakmış (!)

Ergenekon davasında kararın açıklanmasıyla bazı tutuksuz yargılanan sanıklar da ağır cezalara çarptırıldı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan bu sanıklardan bazılarının karar günü olan 5 Ağustos tarihinden önce yurtdışına çıktığı, bazılarının da sahte kimlikle kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı. 

Bunlardan biri olan Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan artık Türkiye'ye dönmeyeceğini açık açık ifade etti.

Ergenekon davasında 10.5 yıl hapse mahkum olan Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, konferans için gittiğini iddia ettiği Almanya 'dan Türkiye'ye dönmeme kararı aldığını Der Spiegel dergisine açıkladı. Türkkan'a, oturma izni almak için bir Frankfurt'lu avukatın da devreye girdiği ifade edildi.

Almanya'ya kaçan Türkkan twitter adresinden de konuyu doğruladı.

LEVENT TEMİZ KAÇARKEN YAKALANDI

Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan davanın tutuksuz sanığı Levent Temiz, sahte kimlikle yurt dışına kaçmak isterken yakalanmıştı .“Ayhan Coşkun” sahte ismiyle Bulgaristan'a kaçmaya çalışan ancak yakalanınca siyasi iltica” talebinde bulunduğu ortaya çıkan Temiz'in talebi Bulgar makamlarınca reddedildi.

FİRARİ SANIKLARIN DURUMU

Mahkemenin hakkında yakalama kararı çıkardığı sanıklardan (E) Org. Tuncer Kılınç  dün teslim olurken diğerleri kaçak durumunda bulunuyor. Bedrettin Dalan ve Turhan Çömez'le birlikte başından beri yurtdışında bulunan 6 kişi halen firari görülürken, Şener Eruygur, Yalçın Küçük, Kemal Alemdaroğlu, Ahmet Cinali, Hüseyin Buzoğlu, Tunç Akkoç, Adnan Akfırat, Mehmet Ali Çelebi, Kemal Şahin ve Merdan Yanardağ ile ilgili yakalama kararı bulunuyor. Sanıklardan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ halen twitter'dan kültür sanat eleştirileri (!) yapıyor.



<< Önceki Haber 'Ulusal' meselelere Almanya'dan bakacakmış (!) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER