Tutuklu polis eşlerinden skandal uygulamaya tepki

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından mesnetsiz iddialarla tutuklanan emniyet mensupları Silivri Cezaevi’nde aileleriyle görüştü.

Tutuklu polis eşlerinden skandal uygulamaya tepki

Dün sabah saatlerinde cezaevine gelen ailelere bir saatlik açık görüş izni verildi. Eski Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü komiserlerinden Muhammed Kaya’nın eşi Fatma Kaya, küçük çocuğuyla birlikte ziyarete gelenlerdendi. 

Eşinden ve diğer tutuklu polislerden zerre tereddüt duymadıklarını belirten Kaya, “Bizler biliyoruz ki bu insanların alnı ak başı dik. Ama çocuklarımıza bunu anlatmak zor oluyor. Büyük çocuğum babam nerede diye sorduğunda hırsızları yakalamaya gitti diyorum. Onu hırsızlar hapse attırdı diyemiyorum.” ifadelerini kullandı.

Silivri’de tutulan polisler için ailelerinin getirdiği Kur’an-ı Kerim’den sonra İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un Safahat eserinin de içeri alınmadığı ortaya çıktı. Eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan’ın eşi Nazife Demirhan, içeri hiçbir kitap veremediklerini belirterek, “Eşim Safahat’ı istemişti. Kabul etmediler, almadılar. İnsanları dört duvar arasına hapsederek, kitap okumalarını engelleyerek, kalplerini ve kafaları mahkûm edebileceklerini düşünenler yanılıyor. Bu insanların alnı ak, başı dik. Ne kadar zulüm etseler de vicdanı olan herkes bunu biliyor.” dedi.

Öte yandan Silivri Cezaevi’nde tutulan eski Mali Şube Komiseri Hüseyin Korkmaz’ın Güney Koreli eşi Leyla Korkmaz’a (Suhyun Kim) sonunda görüşme izni verildi. Kucağında 11 aylık kızı Dilruba’yla defalarca kez görüşme için cezaevine gelen ancak izin çıkmadığı geri dönmek zorunda kalan Leyla Korkmaz, dün eşiyle görüşebildi. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Korkmaz şunları söyledi: “Birçok kez maalesef problem çıkardılar ve görüşemedik eşimle. Sonunda bu hafta görüşmek nasip oldu. Benim eşim hırsızları yakaladığı için burada. Bu yüzden ne benim ne de Kore’deki ailemin hiç endişesi yok. Hatta Kore’de hırsızlık operasyonu yapan polislerin tutuklandığı haberleri bile yapılıyor.” ZAMAN
<< Önceki Haber Tutuklu polis eşlerinden skandal uygulamaya tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER