Türkiye yollarda kaldı

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı ve fırtına, trafik kazaları ve ulaşım engellerini de beraberinde getirdi.

Türkiye yollarda kaldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’ne göre, soğuk hava önümüzdeki bir hafta boyunca etkisini sürdürecek, İstanbul’da da kar yağışı zaman zaman bugün ve yarın da etkili olacak. Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirmesi beklenen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

KARAYOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Kar yağışı özellikle şehirlerarası yollarda sıkıntılara neden oldu. Karayolları Genel Müdürlüğü, kar yağışı nedeniyle bazı yolların ulaşıma kapandığını bildirdi.

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Balıkesir-Akhisar, Bilecik-Bozüyük, Eskişehir-Kütahya (22. Ilıça mevki), Afyonkarahisar-Kütahya (Pusa mevki), Çerkez-Karabük-Samsun yolu (Kemikli rampası) kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı.Dursunbey’de 19, Savaştepe’de 7, Sındırgı’da 12, Bigadiç’te 24, Gönen ve Balya’da ise 1’er mahallenin yolları kapandı.
 
Bursa-Ankara ve Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak karayolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

İzmir’de yeni yıl öncesinde, hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş, karı da beraberinde getirdi. Kent merkezinde karla karışık yağmur yağdı. Kentin Sabuncubeli gibi yüksek kesimlerinde ise, yağışlar kara döndü, her taraf beyaza büründü. Zaman zaman etkisini arttıran kar yüzünden, İzmir Manisa yolunda sürücüler, zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri, trafiğin kontrollü olarak akışını sağladı. Kara yolları ekipleri de, yolda tuzlama çalışmaları yaptı. Karın zevkini yaşamak isteyen vatandaşlarda, araçlarından inip kar topu oynadı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ekipleri, soğuk ve yağışlı havanın bugün de devam edeceğini açıkladı.








İDO’NUN İPTAL ETTİĞİ SEFERLER

07.00 Yenikapı - Bandırma Hızlı Feribot seferi
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
09.00 Bursa - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

BUDO’NUN İPTAL ETTİĞİ SEFERLER

07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya)

İPTAL EDİLEN UÇAK SEFERLERİ

THY olumsuz hava koşulları nedeniyle, bugün yapılması planlanan bazı iç ve dış seferlerini iptal etti. Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları resmi twitter adresinden yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı’ndan saat 07.00 Ankara, saat 15.45 Adana, saat 16.00 Ankara, saat 17.30 Ankara ile saat 08.15 Cenevre, saat 10.10 Zagreb’e yapılması planlanan karşılıklı seferlerin iptal edildiği duyuruldu.

AJANSLAR
<< Önceki Haber Türkiye yollarda kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER