Türkiye internette depara kalkıyor!

Tüm internet kullanıcılarını sevindirecek haber...

Türkiye internette depara kalkıyor!

Türk Telekom (TT), ABD’li içerik dağıtım ağı ve bulut altyapı servis sağlayıcısı Akamai ile yaptığı anlaşmayla Türkiye’de internet hızını iki katına çıkarıyor. İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen toplantıyla lanse edilen işbirliği, özellikle sosyal medya ve video servislerini hızlandıracak.

GELECEK YIL HAYATA GEÇECEK

Milliyet'in haberine göre, Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Akamai teknolojisiyle internet verimliliğini artıracaklarını, internet ve sosyal ağlara erişimde hızın iki katına çıkacağını söyledi. Yılmaz, “Bu işbirliği üzerinde bir yıldan fazladır çalışıyoruz. Son kullanıcılar bu işbirliğinin getirdiği hız farkını 2014 yılının ilk çeyreğinde hissetmeye başlayacak. İki katına çıkan hızlarda ekstra bir fiyat farkı olmayacak” dedi.

100 megabit hız alsanız bile sunucu uzaktaysa siteye erişim yavaşlıyordu. Akamai bu noktada katkı sağlayacak. Önemli olan son kullanıcının hissettiği hızın artması. Hız iki katına çıkıyor” diye konuştu.

TÜRKİYE'DE  OFİS AÇIYOR

Akamai Kurucusu ve CEO’su Tom Leighton, dünyanın en büyük veri taşıyıcılarından biri olduklarını dile getirerek, “90 ülkede 141 bin sunucumuz var. İnternet içeriğinin yüzde 15-30’u bizim sayemizde oluyor. Saniyede 10 terabit veri trafiğimiz var. 25 milyondan fazla bilgi teslimatı yapıyoruz. Bu alanda 15 yılı geride bıraktık. Akamai’nin kurulmasının arkasındaki fikir internetin daha iyi çalışması. Kullanıcı internete girdiğinde en yüksek hızda sunucumuz neredeyse onu bulmasını sağlıyoruz. Türk Telekom kullanıcılarının okyanusun ötesindeki verilere bile sunucularımızla daha çabuk ulaşmalarını sağlayacağız. İşbirliği sonrasında Türkiye’de de ofis kuruyoruz” dedi.


<< Önceki Haber Türkiye internette depara kalkıyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER