'Türkiye dinlendi' iddiasıyla ilgili flaş gelişme

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı..

'Türkiye dinlendi' iddiasıyla ilgili flaş gelişme

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Alman istihbaratının Türkiye'yi dinlediği iddialarına ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
 Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Pohl, bakanlık yetkilileriyle görüşüyor.  Bakanlıktaki görüşmenin ardından yazılı açıklama yapılacağı bildirildi.
 Alman Der Spiegel dergisi, Alman istihbarat servisi BND'nin hükümet tarafından 2009 yılında kendisine verilen talimat gereği Türkiye'ye yönelik istihbarat ve dinleme faaliyetlerini yürütmeye devam ettiğini yazmıştı. DIŞİŞLERİ'NDEN YAZILI AÇIKLAMA
İddialarla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan bir de yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Alman basınında 16 Ağustos 2014 tarihinde Federal İstihbarat Teşkilatı’nın ülkemize yönelik faaliyetlerine ilişkin yer alan  iddialar kaygı vericidir.

Söz konusu iddialarda en ufak bir doğruluk payı bulunması halinde, Almanya bakımından açıklanması gereken vahim bir durum bulunmaktadır. Dostlar ve müttefikler arasında  karşılık güven ve saygının esas olması gereken bir ortamda bu tür uygulamalar hiçbir şekilde  kabul edilemez.

Ülkemiz ile Almanya arasında tarihi derinliğe sahip dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu  uygulamanın, uluslararası güvenliği ve istikrarı tehdit eden gerçek sınamalarla ortak mücadelemize zarar vereceği de bilinmelidir.

Alman basınında yer alan iddialar konusunda Almanya makamlarının resmi ve tatminkar bir açıklama sunması  ve iddialar doğru ise bu faaliyetlerin derhal sona erdirilmesi beklenmektedir. Bu konudaki  görüş ve beklentilerimiz bugün Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Almanya Büyükelçisi’ne de kuvvetle vurgulanmıştır."
<< Önceki Haber 'Türkiye dinlendi' iddiasıyla ilgili flaş gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER