Türk okulu öğretmeni, Sudanlı meslektaşı ile evlendi

Darfur Türk Koleji'nde İngilizce öğretmenliği yapan Huzeyfe Demirkol (26), Sudanlı öğretmen ile dünya evine girdi.

Türk okulu öğretmeni, Sudanlı meslektaşı ile evlendi

Türk müteşebbisler tarafından dünyanın dört bir yanında kurulan Türk okulları, ülkeler arası kültürel ilişkilerinde gelişmesine önemli katkı sağlıyor. Dostluk ve kardeşlik adına açılan bu okullarda görev yapan bazı öğretmenler, bu ülkelerin vatandaşlarıyla evlenerek dostlukları, akrabalık bağları ile de güçlendiriyor. Bunun en son örneği Sudan'da yaşandı. Darfur Türk Koleji'nde İngilizce öğretmenliği yapan Huzeyfe Demirkol, Sudanlı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni İhlas Muhtar'ın ile evlendi Hartum Türk Okulu'nda görev yapan Muhtar, İzmir'in Ödemiş ilçesinde dünya evine girdi.

Ödemiş Birgi Koleji'nde düzenlenen düğün töreninde yüzlerce vatandaş, genç çifti mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Sudan da öğretmenlik yaparken tanıştıklarını ve evlenmeye karar verdiklerini anlatan Huzeyfe Demirkol, "İstemeye gittik. İlk istemeye gittiğimizde abisi nikahta ısrar etti. Böyle bir başlangıç yaptık. Üç dört ay sonrada düğünümüzü yaptık. Sudan'da düğünümüzü yaptık. Şimdi burada da ikinci düğünümüzü yapıyoruz. Renk dil bizim için sorun değil. Zaten dinimizinde renk dil ayırt etmeksizin emri var. Önemli olan insanın ahlakı, kalp güzelliği, iç güzelliği, beni eşimin iç güzelliğini buldum. Çok güzel bir insan. İsmi de ihlas, İhlaslı bir hayat süreriz inşallah." dedi. 

GELİNİM TÜRKÇE KONUŞUYOR, BİZ DE EN KISA SÜREDE ARAPÇA ÖĞRENECEĞİZ

Üç erkek iki kız çocuğu bulunan baba İsa Demirkol ve anne Mülkiye Demirkol, oğullarına kendilerine böylesine bir mutluluk yaşattığı için teşekkür etti. Kendisinin Ödemiş yörüklerinden olduğunu söyleyen baba İsa Demirkol, "Heyecandan ayaklarım yere basamıyor. Sudan ve Türkiye arasında büyük bir köprü kurduk. Zaten orada 3 gün düğün yaptık, şimdi iki gündür burada yapıyoruz. Neşemize mutluluğumuza diyecek yok. Renk ve dil bizim için hiç fark etmiyor. Zaten gelinim Türkçe konuşuyor. Biz de en kısa sürede Arapça öğreneceğiz." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Türk okulu öğretmeni, Sudanlı meslektaşı ile evlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER