Türk okullarına destek yok! Davutoğlu iptal etti

Devlet, yurt dışında göğsümüzü kabartan Türk okullarından desteğini çekti. 2003'de dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, yurt dışındaki Türk okullarının desteklenmesini istemişti. 11 yıllık genelge Ahmet Davutoğlu'nun imzası ile iptal edildi.

Türk okullarına destek yok! Davutoğlu iptal etti

Yurt dışındaki Türk okullarının her bir tuğlası milletin bağrından koptu ve eğitim neferlerinin elinde yıllar yılı, ilmik ilmik sevgi örüldü.
 
MİLLİ GURURA HÜKÜMET ENGELİ 

Yaklaşık 160 ülkede göğsümüzü kabarttılar. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın gıpta ile baktığı, parmak ile gösterdiği eğitim yuvaları oldular. Ne var ki, milli gururumuz olan bu okullara devletin verdiği destek, hükümet eliyle çekildi. 

"TÜRKİYE KURUMU OLARAK TANITIN" DENMİŞTİ

Dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 2003 yılında bir genelge yayınladı. Büyükelçilerden dünyadaki Türk okullarının desteklenmesi istendi. Genelge ile Türk okullarının bir Türkiye kurumu olarak tanıtılması talimatı verildi.

Ne var ki, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası tablo tam tersine döndü. Başbakan Erdoğan Ocak ayındaki Büyükelçiler konferansında, büyükelçilere okullarla ilgili kara propaganda talimatı verdi. 

11 YILLIK GENELGE İPTAL EDİLDİ

Başbakanın bu sözlerinin ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun imzası ile, 11 yıllık genelge iptal edildi. İptal 23 Nisan'dan önce büyükelçiliklere ulaştı. Bu sebeple 23 Nisan resepsiyonlarına Türk okullarından yöneticiler ve öğrenciler davet edilmedi.

<< Önceki Haber Türk okullarına destek yok! Davutoğlu iptal etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER