Türk Okullarının kapatılmasının ülkeye vereceği zararı değerlendirdi

The Economist Dergisi Türkiye Temsilcisi Amberin Zaman, Türk okullarının kapatılmasının, ülkemizin o ülkelerle olan ilişkisine büyük zarar vereceğini açıkladı.

Türk Okullarının kapatılmasının ülkeye vereceği zararı değerlendirdi

Önceki gün Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üye adaylığına destek vermek için New York’a giden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun burada gazetecilerden gelen bir soru üzerine verdiği cevap kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

The Economist Dergisi Türkiye Temsilcisi Amberin Zaman, Samanyolu Haber'e konuk olduğu programda Davutoğlu'nun açıklamalarını değerlendirdi. Zaman, Türk okullarının kapatılmasının yazık ve günah olduğunu belirtti.

"ÖĞRETMENLER UFACIK ÇOCUKLARA MI PROPAGANDA YAPACAK?"

AKP hükümeti tarafından, okulların bulunduğu ülkelerdeki iktidarların üzerine bir baskının kurulduğunu söyleyen Zaman, ''Bu okulları kapatın demek Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar getirecek bir tutumdur. Çünkü oradaki hükümet yetkililerinin de çocukları o okullarda okuyor. Tutup da o insanları bir tercih yapmak zorunda bırakmak Türkiye'nin o ülkeyle olan ilişkisini de gerecektir. Bunun ne lüzumu var bunu hiç anlamıyorum.'' dedi..

Davutoğlu'nun şikayet mektubuyla ilgili yaptığı açıklamanın sorulması üzerine konuşan Amberin Zaman, ''Oradaki öğretmenler kimle muhatap oluyor ki propaganda yapsınlar. Ufacık çocuklara, Türkiye'de çok kötü bir Başbakan var bunu mu anlatacaklar derste. Çocuklar da bunu mu dinleyecek bana çok garip geliyor bunlar'' şeklinde cevap verdi.

"ŞU AN EN MAĞDUR KESİM GÜLEN CEMAATİ"

Geçmişte "Kürtleri ve Alevileri nasıl sahipleniyorsak, bugünlerde de Gülen cemaatini sahiplenme ihtiyacını yaşıyoruz" diyen Zaman, bu gerekçesini de şu sözlerle dile getirdi:

''Gülen cemaatini sahipleniyoruz çünkü çok yoğun bir baskı var üzerlerinde. Şu an toplumda en mağdur olan kesim Gülen cemaatidir.''

Türk okullarıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı tarafından diplomatlara verilen kapatma talimatına değinen Gazeteci Amberin Zaman, ''Okullar noktasında insan çok üzülüyor. Abdullah Gül’le beraber o okulları gitmiş, görmüş biri olarak söylüyorum Türk okulları, net olarak Türkiye Cumhuriyeti için bir gurur kaynağıdır. Bu okullar sadece Türkler için değil, orada yaşayan halk için çok faydalı işler yapıyorlar. Geri kalmış ülkelerde ilerlemeleri için insanlara eğitim veriliyor. Bunları kapatmak günah ve yazık diye düşünüyorum." şeklinde konuştu...

<< Önceki Haber Türk Okullarının kapatılmasının ülkeye vereceği... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER