Turgut Özal'a yakın isimden bomba açıklama

Mer­hum Cum­hur­baş­ka­nı Öza­l’­ın ya­kın ko­ru­ma­lı­ğı­nı ya­pan İb­ra­him Evin Musul'da rehin alınan vatandaşlar ve polislere yapılan operasyonla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Turgut Özal'a yakın isimden bomba açıklama

Mer­hum Cum­hur­baş­ka­nı Tur­gut Öza­l’­ın ya­kın ko­ru­ma­lı­ğı­nı ya­pan, gö­rev yap­tı­ğı 20 yıl bo­yun­ca 15 bi­ne ya­kın özel ha­re­kât po­li­si ye­tiş­ti­ren emek­li Özel Ha­re­kat Po­li­si İb­ra­him Evin, po­li­se komp­lo ku­rul­du­ğu­nu söy­le­di.

Evin, “Em­ni­yet mü­dür­lü­ğün­den atı­lan es­ki po­lis­ler var, şim­di mü­fet­tiş ya­pıl­dı­lar. Sağ­da sol­da gi­dip so­ru­yor­lar. Ba­na da sor­du­lar. 3,5 ay ön­ce ka­pı­ma ge­lip ‘sen çok adam ye­tiş­tir­din, iç­le­rin­de ce­ma­at­çi, pa­ra­lel var mı­’ di­ye sor­du­lar.

Ne pa­ra­le­li, adam na­ma­zı­nı kı­lı­yor, gö­re­vi­ni ya­pı­yor. Gö­zal­tı­na alı­nan­la­rın gi­din cep­le­rin­den çı­ka­na ba­kın, fa­tu­ra­dan baş­ka bir şey gö­re­mez­si­niz. Şu an da bu de­lil de­dik­le­ri şey­ler il­ler­de ta­li­mat ve­ri­len mü­fet­tiş­le­rin ku­lak­tan dol­ma ya­zıp ‘bu pa­ra­lel­ci­’ di­ye al­dık­la­rı ki­şi­le­r” di­ye ko­nuş­tu.

ŞAİBELİ İSİMLER

Bugün'ün haberine göre, ar­tık sis­te­min de­ğiş­ti­ği­ni söy­le­yen Evin, “Po­lis, po­li­si is­pi­yon­la­mak­la kor­ku­tu­yor. Gö­rev ya­pan adam­la­rı en­gel­le­mek için ya­pı­yor­lar­” de­di.

Da­ha ön­ce is­tih­ba­rat­tan ay­rı­lan in­san­la­rın şim­di ma­kam­la­ra ge­ti­ril­di­ği­ni di­le ge­ti­ren Evin, “Ço­ğu da­ha ön­ce so­ruş­tur­ma ge­çir­miş in­san­lar. He­men hep­si şa­ibe­li. ‘Siz bi­zi ko­va­la­dı­nız biz de si­zi ko­va­la­ya­ca­ğı­z’ di­yor­la­r” şek­lin­de ko­nuş­tu.

MUSUL'DA TESLİM OLMALARI İSTENDİ

Mu­su­l’­da­ki Türk kon­so­los­lu­ğun­da gö­rev­li olan ve IŞİD tarafından rehin alınan özel ha­re­kât tim­le­ri­ni ken­di­si­nin ye­tiş­tir­di­ği­ni söy­le­yen Evin, “On­lar ora­ya bu va­ta­nı ko­ru­mak için git­miş­ler. Kon­so­los­luk bi­na­sı Türk top­ra­ğı sa­yı­lı­yor ama yet­ki­li­le­ri­miz hâlâ ses çı­kar­mı­yor. Ben on­la­rı ye­tiş­ti­rir­ken, sa­vaş­ma­yı öğ­ret­tim, tes­lim ol­ma­yı de­ğil. Dev­let ora­ya tak­vi­ye yap­say­dı, 10 gün de sa­va­şır­dı. An­cak on­lar­dan tes­lim ol­ma­la­rı is­ten­di. İn­san­la­rın üze­rin­den rant ya­pı­yor­la­r” şek­lin­de ko­nuş­tu.

<< Önceki Haber Turgut Özal'a yakın isimden bomba açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER