Tarihteki sırlı ölümlerle ilgili çok çarpıcı açıklamalar

MC Televizyonu Hayata Dair programında bugün “Tarih Tıbbı Konuşturdu” kitabının yazarlarından Prof. Dr. Muammer Kayatekin tarihte gizli kalmış olaylar ve sırlı ölümler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tarihteki sırlı ölümlerle ilgili çok çarpıcı açıklamalar

Prof. Dr.  Muammer Kayatekin’e göre Fatih Sultan Mehmet’in ölümünün sebebi aileden gelen genetik hastalıklar...

İstanbul’un Fatihi şeker ve gut hastalıklarının kontrol altına alınamaması nedeni ile hayatını kaybetti.  Bunun yanı sıra durumu ağırlaşan komutana çare aranırken fazla ilaç kullanılması ise ölümü hızlandırdı.

 Kayatekin kulunç sebebiyle öldüğü bilinen Hürrem Sultan’ın ise ağrıları göz önüne alındığında bir akciğer kanseri türünden dolayı hayatını kaybetmiş olabileceğini söyledi.  

Ve son olarak hikayesiyle türkülere konu olmuş Yemen... "Yemen'e gideni döner mi sandın?" dizesiyle yürekleri yakan o türküde dönemeyen askerlerin ölüm sebebi de hayli ilginç... Kayatekin, askerlerin o gün bilinmeyen bir hastalık olan “akut dağ hastalığı” sebebi ile hayatlarını kaybetmiş olabileceklerini söyledi. Yemen nemine ve hava şartlarına alışkın olmayan askerlerin  önce terleyip  üşüdüklerini sonra  tırmandıkları dağdaki nem oranı yüzünden nefes alma güçlüğü çektiklerini ve ardından önemli organlara sıvı sızması yaşanmış olabileceğini ifade etti. "Askerler dağdan geri inmiş olsalar ölmeyebilirlerdi" diyen Kayatekin'in çarpıcı sohbetiyle katıldığı Hayata Dair programı hafta içi her gün 10.30’da…


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER