Tarihe altın harflerle yazılacak fedakarlık

175 kişinin ölümü ile sonuçlanan 6,4 şiddetindeki depremin yaşandığı son Pakistan depreminde tarihe geçecek fedakarlık örneği yaşanıyor.

Tarihe altın harflerle yazılacak fedakarlık

175 kişinin ölümü ile sonuçlanan 6,4 şiddetindeki depremin yaşandığı son Pakistan depreminde Ketta şehrinde bulunan Türk Okulu öğretmen ve öğrenciler aileleriyle geceyi okul bahçesine kurdukları çadırlarda geçirdi.

FEDAKARLIĞIN FOTOĞRAFLARI

Pakistan’ın güneybatısında bulunan Belucistan eyaletinin başkenti Ketta ve çevresini vuran depremde taş ve toprak binaların büyük bir kısmı yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Pakistan’ın Afganistan sınırındaki bu yoksul bölgesinde insanlar devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle geceyi sokaklarda geçirmek zorunda kaldı. Pakistan’ın en soğuk yerlerinden olan Ketta, Ziyarat, Honzai ve Kilabdullah kentlerinde imkanı olanlar çadırlarda sabahlarken çadır bulamayanlar ise açık havada sabahladı. Ketta’da 2001 yılından eğitim hayatına başlayan Türk Okulu depremden hasar görmedi ancak kent dışından Türk Okuluna eğitim almak için gelen öğrencilerin çoğunun evleri depremde yıkıldı. Ketta Türk Okulu öğrencilerinden bir çoğu depremde ailesini kardeşini veya akrabalarını kaybetti. Ketta’da bulunan Türk Okulu Müdürü Ebubekir Haspolat, depremden hemen sonra öğrencilerinin ailelerinden kayıp haberleri geldikçe öğrencileriyle birlikte büyük acı yaşadıklarını ellerinde olan sağlık malzemelerinin tamamıyla, kuru gıda ve bir miktarda para gönderdiklerini söyledi. Toprak kayması nedeniyle henüz ulaşılamayan ve haber alınamayan yerler olduğunu da belirten Haspolat, Türk yardımseverleri bölge için yardımda bulunmaya çağırdı. Pakistan Devlet Başkanı Zerdari, devlet televizyonundan depremzedeler için yardım kampanyası başlattığını açıkladı. Zerdari Pakistan Devletinin yakınlarını kaybeden ailelere 300 bin Rupi (3.7000 $) evi hasar gören ailelere de 100 bin Rupi (1200) vereceğini söyledi. Pakistan’ın deprem bölgesi olarak bilinen güneybatı bölgesinde 1935 yılında meydana gelen depremde Ketta şehri tamamen yerlebir olmuş ve bu depremde 30 bin kişi hayatını kaybetmişti. Bölgede 5 şiddetinin üzerinde artçı sarsıntılar devam ediyor. A.ERKAN YİĞİTSÖZLÜ-PAKİSTAN
<< Önceki Haber Tarihe altın harflerle yazılacak fedakarlık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER