Taraf'tan Taksim iddiası: İlk müdahale talimatı...

Taraf Gazetesi, Taksim'deki eylemcilere yapılan şafak baskınına ilişkin iddiayı bugün sürmanşetine taşıdı.

Taraf'tan Taksim iddiası: İlk müdahale talimatı...

Taraf'ta yer alan habere göre Taksim’de başlayan ve ardından Türkiye’nin her yerine yayılan Gezi Parkı eylemleri konusunda Ankara süreci sorgulamaya başladı. Olayların büyümesine neden olan 29 Mayıs'taki müdahale talimatını kimin verdiği mercek altına alındı. Taraf'ın iddiasına göre Gezi eylemlerine müdahale süreci şöyle gerçekleşti: 

"Gezi eylemlerinin büyümesine yol açan süreç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bir an önce işi çözün” talimatı ile başladı. Konunun kendisine aktarılmasının ardından olayın Tekel işçileri eylemine dönmesinden endişe eden Başbakan, sorunun bir an önce çözülmesini istedi. Bunu talimat olarak algılayan Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı, jet hızıyla harekete geçip İstanbul’a, “Eylemcileri dağıtın” talimatı verdi. Ancak burada, bir hiyerarşi hatası yapıldı. Talimat, ilin mülki idare amiri olan vali yerine, doğrudan Çevik Kuvvet’e verildi. İstanbul Valisi, Emniyet Müdürü ve Büyükşehir Belediye Yönetimi, Şafak Operasyonu sırasında bir anlamda “by-pass” edilmiş oldu. Çevik Kuvvet de, Ankara’dan gelen talimat üzerine harekete geçerek, olayların fitilini ateşleyen Şafak Operasyonu’nu gerçekleştirdi."

Öte yandan, haberde eylemlerle ilgili ilginç bir detaya da yer verildi. İddiaya göre 1 Haziran gecesi, bir grup Başbakan Erdoğan’ın Keçiören’deki evine gitti ve eylemcilerin konuta girmesi son anda önlendi.

<< Önceki Haber Taraf'tan Taksim iddiası: İlk müdahale talimatı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER